*** София. От 9.00 часа в зала “Алма Алтер” на СУ

...
***
София. От 9.00 часа в зала “Алма Алтер” на СУ
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 15 юни 2022 г.

***

София. От 9.00 часа в зала “Алма Алтер” на СУ “Св. Климент Охридски”, Българска фондация Биоразнообразие среща публицисти, политици и специалисти в еднодневно събитие с фокус климатичните промени.

***

София.

От 09.15 часа в София Хотел Балкан, Royal Ballroom III ще се организира Софийски стопански конгрес III. Събитието ще събере на едно място политическия и икономическия хайлайф на България и района на Югоизточна Европа на среща на високо равнище на най-влиятелните български и интернационалните политически, корпоративни и интелектуални водачи за справяне с неотложните провокации пред България, Европа и света.

***

София.

От 10.00 часа Министерският съвет ще организира постоянното си съвещание.

***

София.

От 10.30 часа в градинката пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “ ще стартира разходка из знакови места на София през персоналната биография на софиянеца Стефан Данаилов.

***

София.

От 11.00 часа в Националната библиотека „ Св.св. Кирил и Методий “, I етаж, във мраморното предверие, пред зала „ История на книгата “ ще се състои откриването на галерия: „ Хората и животът на Балканите и Близкия изток XIV-XIX век. Регистри на популацията, изображения, карти “

***

София.

От 11.00 часа в Българска телеграфна агенция ще се организира конференция, по време на която ще бъдат показани екипът и образователната стратегия на професионалната гимназия по театрални изкуства и мениджмънт „ Акатамус “.

***

София.

От 11.30 часа къща музей „ Христо Смирненски “ още веднъж отваря порти. След осемнайсетгодишно спиране музеят на огромния стихотворец ще посрещне първите си гости.

***

София.

От 11.30 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде посетител на открив

***

София.

От 12.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои бизнес конференцията „ Надграждане за Великани – тактиката е 100 пъти по-важна от дейностите “

***

София.

От 12:30 ч. в зала 5 (бар-сцена) на Регионалния център за модерни изкуства „ Топлоцентрала “ („ Южен парк – II “, на ъгъла на ул. " Петко Каравелов " и ул. „ Емил Берсински “), ще се организира среща с участниците в първото издание на креативна лаборатория „ Хелиос “. В събитието ще вземат присъединяване представители на Столична община, Асоциация за развиване на София, РЦСИ „ Топлоцентрала “ и екипът на „ Хелиос “.

***

София.

От 13.00 часа в зала 1 на НДК Българската търговско-промишлена палата ще се организира Бизнес конференция „ Надграждане за великани – Стратегията е 100 пъти по-важна от дейностите “, проведена от Cantarelli Business Club в партньорство с Българската търговско-промишлена палата.

***

София.

От 14.00 часа в Представителството на Европейска комисия и Екологичен потенциал в България ще се организира социална полемика проведена от Атлантическия съвет на България и отбелязване на 5 години от учредяването на АСБ

***

София.

От 16.00 часа във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси вицепрезидентът Илияна Йотова ще взе участие в церемонията по награждаване на спечелилите в 11 Национален конкурс „ Млад инспектор “.

***

София.

От 16.00 часа Коалиция за медийна просветеност ще показа резултатите от първото национално изследване на дигитално-медийните умения на учениците в гимназиален стадий в България. Проучването е осъществено в партньорство с Центъра за оценяване в предучилищното и учебното обучение към Министерството на образованието и с поддръжката на Фонд " Активни жители " в границите на плана " Интегрален метод за развиване на медийната просветеност на учениците ". Анализът на резултатите ще бъде последван от експертна полемика.

***

София.

От 16.30 часа ръководителите на инициативните комитети на „ Изправи се, България “ в Полски Тръмбеш и Стражица против закриването на полицейски ръководства и сектори ще внесат в Министерство на вътрешните работи тъжби до Върховния административен съд против заповедта на министъра на вътрешните работи за закриване на голям брой полицейски ръководства, включително са ръководствата в гр. Полски Тръмбеш и районно ръководство Стражица, и сектор в с. Камен, община Стражица.

***

София.

От 18.00 часа в Двореца – Бална зала, пл. „ Княз Александър І “ Националната изложба ще бъде показан каталога „ Ремонт в света на облиците. 1991-2019 / Re-building the World of Images. 1991-2019 “ на Лъчезар Бояджиев.

***

София.

От 19.00 часа в клуб “Сингълс” (бившият Студио5) в постройката на НДК Клубът за българо-македонско другарство ви кани на лектория и полемика по отношение на икономическите индикатори на двете ни страни и капацитетът на икономическите ни взаимоотношения.

***

Благоевград.

От 11.00 часа в зала „ 22 септември “ ще бъде направена премиера на новозаснетия видеоклип на химна на Благоевград - „ Песен за Благоевград “, по текст и музика на Димитър Янев и аранжимент на Валери Димчев.

***

Благоевград.

От 18.00 часа в залите на Градската художествена изложба в Благоевград ще бъде открита сборна колекционерска галерия „ Културна дипломация – Балкански диалог”. Експозицията идва в Благоевград след сполучливото й посещение в изложба " Мисията " към Държавния културен институт към министъра на външните работи.

***

Бургас.

От 10.20 часа ще се състои формалното разкриване на лятната база на Wizz air на летище Бургас.

***

Варна.

От 14 до 17 юни в хотел „ Интернационал “, к. к. Златни пясъци, Варна, България, ще се организира Национален конгрес с интернационално присъединяване „ 25 година визия за по-добър живот “.

***

Варна.

От 13.00 часа, в Пресклуба на Българска телеграфна агенция на ул. “Плиска “ 13 ще се състои среща с Георги Генчев, чиято книга „ Фотографите и градът от този момент до през днешния ден “ излезе от щемпел.

***

Варна.

От 15.00 часа в бистро „ Академика “ (ул. „ Оборище “ 13А, до постройката на Висше учебно заведение по мениджмънт ще бъде маркирана първата годишнина на бистро „ Академика “.

***

Видин.

От 10.30 часа, на входа на ОДМВР-Видин ще се организира конференция във връзка обичайна акция на полицията „ Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя! “.

***

Видин.

От 11.00 часа в залата на Общинския съвет кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков ще връчи трудовите контракти на назначените по Регионалната стратегия за претовареност.

***

Пазарджик.

От 10.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира среща с жители и институции на тематика " Да поговорим искрено за Демографията. "

***

Пловдив.

От 17.30 часа в къщата на Верен Стамболян, (ул. „ Кирил Нектариев “ № 15, Стария Пловдив) италианският публицист Джовани Додзини ще показа българското издание на най-успешния си разказ – „ И Бабукар водеше колоната “, публикуван от „ Персей “, в превод на Весела Лулова Цалова. Гостуването му е със съдействието на Италианския културен институт.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа, в изложбена зала „ Байер “ в Стара Загора ще бъде открита публично изложбата на участниците в тазгодишното издание на Международен пленер по живопис „ Дружба “.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Република България „ Захарий Княжески “ ще се организира годишен концерт на учениците на Костадин Чамов – НУМСИ „ Христина Морфова”.

***

Сопот.

От 11:00 часа в Радино учебно заведение на разкриване на изложбата „ Заедно по пътя на Кирил и Методий “. В експозиционната зала на Къща музей „ Иван Вазов “ от 17.30 часа ще бъде показана книгата „ Залата на смеха има стена на рева “. Театралната кариера и живота на Николай Урумов през погледа на Димитър Стайков, сценичен критик, лекар на изкуствознанието. От 19:00 часа в зрителна зала на Народно читалище „ Иван Вазов - 1871 “ ще имате опцията да видите Комедийното шоу на Ники Урумов “Ние, българите. Открит урок за чужденци “. Професор Мисирков води час по опознаване на българските национални черти. Темите са разнородни, съседите ни не са пощадени, а в центъра на сатирата е нашата нация, за която професорът преподава с обич и самоирония. От 20:30 часа на площад „ Иван Вазов “, ще се организира концерт с присъединяване на новоизгряващите сопотски звезди от Вокална група „ Алмадин “ към Народно читалище „ Иван Вазов – 1871 “, чаровната и обичана Кристина Димитрова и надареният Борис Солтарийски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР