***София.Oт 23.30 часа президентът Румен Радев ще присъства на празничното

...
***София.Oт 23.30 часа президентът Румен Радев ще присъства на празничното
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 15 април 2023 г.

***
София.
Oт 23.30 часа президентът Румен Радев ще участва на празничното свещенодействие за Възкресение Христово в Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ".

***
София.
От 11:00 до 14:00 ч. в градинката пред Регионалния исторически музей - София (пл. Бански, против Централните хали) деца от разнообразни националности и техните фамилии ще боядисат дружно великденски яйца.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Градската градина, която е превърната в цветно градче за един от най-големите християнски празници - Възкресение Христово, ще се организира занимателната самодейност " На лов за великденски яйца ".
***
Бургас.
От 10.00 часа в село Извор ще стартира конкурс за най-красиво боядисано великденско яйце. Организатор е НЧ " Извор 1929 ".

***
Бургас.
От 11.30 часа на Магазия 1 корабчето " Бургус " ще отплава към остров Света Анастасия.

***
Бургас.
От 23.30 часа в Катедрален храм " Св. св. Кирил и Методий " ще бъде отслужена пасхална работа отслужена от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий и бургаското православно духовенство.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Парк " Пети октомври " ще се състои Детски благотворителен празник с Ротари клуб - " Боядисай яйце, избави детско сърце ".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Зоопарк Стара Загора ще се състои " Цветен Великден с деца и животни " - занимателни игри, просветителни лекции, майсторене на цветна тематична декорация и изрисуване на детски личица.

***
Стара Загора.

От 23.00 часа на площада пред Община Стара Загора ще бъде посрещнат Благодатният огън. Ще се организира и литийно шествие до храм " Св. Николай Мирликийски Чудотворец ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР