София. От 19 август възстановяваме движението по бул. България в

...
София. От 19 август възстановяваме движението по бул. България в
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова: От 19 август се възстановява движението по ремонтирания участък на бул. „България”

София. От 19 август възвръщаме придвижването по бул. „ България ” в двете пътни платна в сектора сред бул. „ Акад. Иван Гешов ” и бул. „ Черни връх ”. Ще продължи да се работи по мостовото оборудване от бул. „ България ” към бул. „ Витоша ”. Около 1.5 км е дължината пътния сектор в посока. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция през днешния ден на обекта, оповестиха от пресцентъра на Столична община . По думите ѝ ще продължи работа и по южния тротоар на бул. „ България ”. Днес и през нощта ще се постави главната пътна маркировка.
По мостовото оборудване, което свързва бул. „ България " с бул. „ Витоша ", се подменя хидроизолацията, след което ще бъде положена нова асфалтова настилка, ще бъдат укрепени парапетите. Очаква се оборудването да бъде готово за употреба до началото на образователната година.
При рехабилитацията на бул. „ България " в правата от бул. „ Черни връх " до бул. „ Акад. Иван Гешов ", са положени 38 000 кв. метра мрежа, за укрепване на основата, както и 38 хиляди кв. метра асфалт.
„ Основните пътни поправки се правят през летните месеци, най-късно до 15 септември ", сподели кметът Фандъкова.
Обсъждаме дали да не използваме хубавото време и да стартира ремонт и в сектора от бул. „ България ” от Южната дъга в посока кв. „ Бояна ”, следва да вземем решение.
„ Най-важната ни задача бе да подобрим базовата инфраструктура, преди няколко години София приличаше на дантела. След като ремонтирахме базовата инфраструктура съумяваме да навлезем по кварталите. Тази година всичките ни съществени поправки, към 15 обекта, са в разнообразни региони на София. По настоящите поправки в кварталите работят 24 строителни екипи ", уточни Фандъкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР