*** София.От 11.00 часа в Зала 3 на НМА Проф. Панчо

...
***
София.От 11.00 часа в Зала 3 на НМА Проф. Панчо
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 13 октомври 2022 г.

***

София.
От 11.00 часа в Зала 3 на НМА " Проф. Панчо Владигеров " (бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " № 94 ), ще се организира публична конференция на ПЪРВИ МЕЖДУНАРОДЕН ХОРОВ ФЕСТИВАЛ " МОМЧЕТАТА ПЕЯТ " СОФИЯ 2022.

***
София.
От 11.00 часа в зала " 4 Сезона " на Event Space 2020 (Площад България № 1, Национален замък на културата) ще се организира семинар за публицисти във връзка старта на акцията " Обичай себе си, погрижи се! ". Кампанията е отдадена на тематиката за рака на гърдата и рака на яйчниците, и се реализира от Фондация Една от 8 и АстраЗенека България. Зад акцията застават Националното съдружие на общопрактикуващите лекари и дизайнерът Вяра Ценева.

***
София.

От 12.30 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на тематика: " Проруската дезинформация и антидемократичните послания на Кремъл в България в изискванията на осведомителна война ". Организатори на събитието са: ЦЕНТЪР ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА, FACTCHECK.BG И АСОЦИАЦИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ - БЪЛГАРИЯ

***
София.
От 13.00 часа в Централното предверие в постройката на Министерството на земеделието, министърът на земеделието Явор Гечев ще връчи над 10 контракти за финансиране по подмярка 19.1 " Помощ за подготвителни действия " за дребни пилотни планове на Местни инициативни групи (МИГ) по метода " Водено от общностите локално развиване " от Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година

***
София.
От 13.00 часа в Националния замък на децата, на бул. " Ал. Стамболийски " № 191, вицепремиерът по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще участва на откриването на галерия с наградените рисунки от интернационалния конкурс за детска рисунка " С очите си видях неволя ".

***
София.
От 13.30 часа в Хотел Балкан, министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, ще вземе присъединяване в проведената от ИАНМСП, Посолството на Съединени американски щати в България и Американската комерсиална камара в България Международна конференция " EXPLORE U.S. ".

***
София.
От 14.00 часа в Министерството на здравеопазването, министрите на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и на електронното ръководство Георги Тодоров, дружно с изпълнителния шеф на " Информационно обслужване " АД Ивайло Филипов, ще дадат взаимен брифинг във връзка със системата за съгласуваност на Спешна помощ и лечебните заведения.

***
София.
От 18.00 и 20.00 часа в галерията на ИСИ-София, ще се организира следващата завладяваща първа среща сред художник и куратор предлага планът на Института за модерно изкуство - София " Суперпозиции 2 / Заплитане 2022 ". Този път тя е сред българския художник Невена Екимова и италианския куратор Киара Картучия, а резултатът от нея е " Пижамено празненство в корема на кита ".

***
София.
От 18.00 часа в офиса на компания VSystem на адрес: гр. София, ж.к. Стрелбище, ул. Мила Родина 30, ще се организира ревю на аудио техника Next Gen HiFi Expo 2022.

***
София.
От 18.00 часа в заседателната зала на Медицински комплекс " Д-р Щерев " (8 етаж) доктор Мариела Василева от Българското сдружение за битка с рака на гърдата ще показа профилираното мобилно приложение LIFE. Всички заинтригувани публицисти и пациенти са добре пристигнали на представянето (не е нужна предварителна регистрация).

***
София.
От 18.30 часа в Галерия ЛАМПИОН, ул. Кракра 2А,ще бъде открита новата галерия на Аменун Женева " SOUL FOR SALE "

***
София.
От 18.30 часа в Български културен център, ул. " Веслец " № 13.Издателство " Захарий Стоянов " ще се организира юбилейна креативна вечер на Петър Андасаров

***
Бургас.
От 18.00 часа в Центъра за модерно изкуство и библиотека, зала " Акад. Константин Петканов ", ще се организира тържествената гала по награждаване на спечелилите в Първия народен книжовен конкурс, проведен от БМФ Порт Бургас АД. Конкурсът се организира в две възрастови категории: участници до 18 години на тематика " Дървото, което споделя приказки " и над 19 години на тематика " Дървото с положителния и неприятния плод ".

***
Варна.
От 10.30 часа в постройката на Етнографски музей към РИМ - Варна ще се организира първата осведомителна среща по план " Преобразяване на Регионален исторически музей - Варна в приобщаващ и обществено новаторски музей ", финансиран от Национален фонд Култура по " Програма за възобновяване и развиване на държавни, районни и общински културни институции ".

***
Варна.
В Аулата на Икономически университет, Карин дом започва двудневна конференция за шерване на благоприятни условия и резултати в региона на приобщаващото обучение " Подкрепа и партньорство в приобщаването ", проведена от Фондация Карин дом.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Клуб за военноисторически реконструкции " Братя по оръжие ", които със съдействието на Министерството на защитата и Националния боен университет " Васил Левски " военноисторическа възстановка на Нишката интервенция от 1944 година на образователния полигон на Военния университет в Беляковец.

***
Враца.
От 17.00 часа в дребна зала на ХГ " Иван Фунев ", ще бъде открита независима изложба-живопис на художника Петьо Начев в техника акрил/ колаж върху фризер.

***
Враца.
От 17.30 часа в читалня на библиотека при НЧ " Развитие-1869 ", ще се организира среща диалог с писателя Йордан Славейков - показва сборника с разкази " Празнично семейство ".

***
Габрово.
От 18.00 часа е откриването на изложбата " Васил Чакъров - Чак. Шаржове, карикатури, колажи " в Музея на хумора и сатирата в Габрово. Куратор на изложбата е доктор Ружа Маринска.

***
Добрич.
От 14.00 часа в Регионална библиотека " Дора Габе ", бранш Работа с деца, ще се състои показване на книгите " Везната на положителното " и " Пръстенът на рода " от Петя Петрова

***
Добрич.
От 14.00 часа в Храм " Свети Георги " - начална точка на първия маршрут, продължава самодейността " Живо минало за живо бъдеще "

***
Добрич.
От 15.00 часа в Младежки център - Добрич, Концертна зала, ще бъде показан спектакъла " Железният светилник " по романа на Димитър Талев

***
Добрич.
От 18.30 часа в Огледална зала " Нели Божкова " ще се организира концерт с авторска музика и обработки на фолклорни мостри. Концертът е част от плана " Нова музикална сцена ", който се реализира с финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура " (https://ncf.bg/bg) по " Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации ". Партньор на плана е Община град Добрич.
***
Добрич.
От 19.00 часа в Младежки център - Добрич, Концертна зала, ще бъде показан спектакъла " Железният светилник " по романа на Димитър Талев

***
Търговище.
От 18.00 часа в Кафе-клуб към ОНЧ " Напредък ", площад " Стоян Мавродиев " № 31, ще бъде показана " Право на самотност " от Айча Заралиева

***
Севлиево.
От 10.30 часа в АВК " Дандолови къщи " публично се открива празничната стратегия на XVII-и празник на тиквата ще се организира в Севлиево
От 17.30 часа в централното предверие на община Севлиево ще бъде показана посмъртно aвтобиографичната книгата " Моята България, моят Китай " на Петко Хинов във връзка 50-годишнината от рождението му. Севлиевският есенен панаир се открива в 19:00 часа с концерт на Славка Калчева на панаирна сцена.

***
Силистра.
От 13.00 часа зала " Дунав " на хотел " Дръстър ", в гр. Силистра, ще бъде открита кръгла маса по отношение на осъществяването на плана, финансиран Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година ", РИОСВ-Русе на тематика: " Обсъждане на вероятни способи за понижаване на биогените във влажните зони, вероятни решения, положителни практики, иновационни подходи, международен опит и други, нужни за последващото осъществяване на главните действия по плана ".

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в НЧ " Св. Климент Охридски -1858 ", ще бъде показано творчеството на Мина Карагьозова - Виолета Бончева. Събитието е част от Есенни литературни дни 2022

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Република България " Захарий Княжески ", ще се състои показване на доцент доктор Радослав Михайлов и неговата книга " Зоопаркът в мен ". Събитието е част от Есенни литературни дни 2022

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен спектакъл, лятна сцена, ще се състои премиерата на музикално - лиричен театър " Малката Родина " по стихове на Мая Ангелова, Ники Комедвенска, Яна Кременска, Кръстьо Раленков и Николай Милчев. Постановка - Светла Тодорова, вокален възпитател - Евгени Господинов. Събитието е част от Есенни литературни дни 2022

***
Ямбол.
В авиобаза Безмер ще бъдат изпълнени детайли от взаимната летателна подготовка и ще се състои формалната гала по закриване на учението. Представителите на медиите ще бъдат позволени до авиобаза Безмер до 10.15 часа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР