*** София.От 10.00 часа в конферентен център Launchee (ЦУМ, София) ще

...
***
София.От 10.00 часа в конферентен център Launchee (ЦУМ, София) ще
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 11 октомври 2022 г.

***

София.
От 10.00 часа в конферентен център Launchee (ЦУМ, София) ще се организира експертна среща " Добрите практики в насърчаване на медийната просветеност в България и в Германия ". Събитието е взаимна самодейност на Коалицията за медийна просветеност и Фондация за свободата " Фридрих Науман ", с поддръжката на Министерството на културата.

***
София.
От 10.00 часа в Хотел Маринела, София, започва профилирания кариерен конгрес Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг ще посрещне 100+ компании изложители и ще чака близо 2 500 гости.

***
София.
От 15.00 часа в централата на Политическа партия АБВ на улица " Врабча " 23, ще се организира конференция на Политическа партия АБВ. Темата е предложение на Политическа партия АБВ към Коалиционния съвет на КП " Български напредък ".

***
София.
От 11.00 часа, в Розовата градина на София (южната част на парковото пространство на Националния замък на културата), в израз на респект към донорите на органи, ще бъдат засадени 11 рози - колкото са донорите през 2022 година

***
София.
От 11.00 часа в постройката на Главна дирекция " Национална полиция ", ще се организира Национално заседание на Министерство на вътрешните работи. Ще участват политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, шефовете на основни дирекции, ОДМВР и Столична дирекция на вътрешните работи, както и на административните структури в министерството.

***
София.
От 18.00 часа в Сити Марк Арт Център ще се състои галавечер на Дания по случай 60-ата годишнина от гибелта на Карен Бликсен. В рамките на събитието ще бъде показано ново издание на автобиографичния разказ " Извън Африка ", донесъл международна популярност на авторката. Непосредствено по-късно ще се състои премиерна прожекция на биографичната драма " Пактът " на реж. Биле Аугуст, удостоена с голям брой оценки. Копродукция на Дания, Белгия, Норвегия и Финландия, филмът споделя за странното другарство сред бележитата датска писателка и Торкилд Бьорнвиг, млад и обещаващ стихотворец. Събитието се осъществя в съдействие с Посолството на Дания в София и с присъединяване на доктор Надежда Михайлова, началник на магистърска стратегия " Нордистика " в Софийския университет.

***
София.
От 19.00 часа в Хотел " Хаят Риджънси София, ще се организира церемонията по връчване на " Български архитектурни награди 2022″.

***
Благоевград.
От 17.30 часа в зала " 22 септември ", кметът на Благоевград Илко Стоянов ще организира първата от поредност планувани срещи, на които ще бъде дискутиран оповестеният от Министерство на регионалното развитие план на насоки и изискванията за саниране на жилищни здания по Плана за възобновяване и резистентност.

***
Благоевград.
От 19.00 часа в театралния салон на Общински куклен спектакъл - Благоевград, ще се играе пиесата " Верига от думи " от Жорди Галсеран.

***
Варна.
От 10.00 часа Апелативен съд - Варна ще прегледа в намерено съвещание митинга на Шуменската окръжна прокуратура против определение на Окръжен съд - Шумен, с което под домакински арест е бил подложен обвинен за пътно произшествие с една починала и една ранена жена.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция по отношение на идния народен теоретичен конгрес, отдаден на 200 години от гибелта на Св. Йоан Нови Търновски

***
Враца.
От 11.00 часа в постройката на Държавен списък ще се отбележат 70 години Държавен списък - Враца

***
Враца.
От 19.00 часа на огромна сцена на ДКТ ще се състои концерт на Веселин Маринов

***
Добрич.
От 11.30 часа в Художествена изложба - Добрич, ще се организира работилница за въображение

***
Добрич.
От 14.00 часа в Хотел " Москва " - начална точка на втория маршрут, започва " Живо минало за живо бъдеще " младежка самодейност по план BGLD-1.003-001 " Младежки център - Добрич - Вашето през днешния ден ", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен спектакъл " Йордан Йовков ", Камерна зала, ще се играе театър " За снахите и свекървите " на Драматичен спектакъл " Йордан Йовков ". Драматизация и постановка Красимир Демиров

***
Кюстендил
В ХГ " Вл. Димитров Майстора " стартира XXII ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ПЛЕНЕР " Сухопътни войски. ЛУКА "

***
Пловдив.
От 11.00 часа на кръстовището на бул. " Коматевско шосе " и ул. " Модър ", шефът на " Водоснабдяване и канализация " ЕООД, гр. Пловдив инж. Огнян Кулишев, заместник-министърът на районното развиване и благоустройството господин Захари Христов и заместник- кметът по " Строителство и вложения " в Община Пловдив инж. Пламен Райчев ще създадат първа копка по план: BG16M1OP002-1.016-0007 " Доизграждане и реорганизация на водоснабдителни и канализационни системи в обособена територия, обслужвана от " ВиК " ЕООД, гр. Пловдив, България ".

***
Сливен.
От 17.00 часа в Камерната зала на държавна такса " Стефан Киров " -Сливен, ще се състои премиерата на кино лентата " Аз като българин си изпълних народная си служба... " - отдаден на 200г. от рождението и 155 година от гибелта на Г.С. Раковски

***
Стара Загора.
От 9.30 до 19.00 часа във фоайето на зала " П. Р. Славейков " на Община Стара Загора (бул. " Цар Симеон Велики " №107 - партер), стартира изплащането на възнагражденията на членовете на секционни изборни комисии, които не са получили сумата по банков път, от извършените избори за народни представители на 2 октомври.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Регионален исторически музей, зала № 33, не престават Есенни литературни дни 2022. Ще се организира книжовен салон - вземат участие членове на Дружеството на писателите - Стара Загора

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Република България " Захарий Княжески ", ще се състои показване на Тони Маркс и книгата " Нищо по-малко от безкрайност ". Събитието е в границите на Есенни литературни дни 2022

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен спектакъл " Гео Милев ", ще бъде показана постановката " Суматоха " от Йордан Радичков

***
Шумен.
От 13.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на ръководителя на школата по математика и информатика " АиБ " в Шумен Бисерка Йовчева във връзка триумфи на възпитаниците й от интернационалните надпревари.

***
Шумен.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ " Васил Друмев " ще се състои кинопрожекция, проведена от ДКТ " Васил Друмев "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР