*** София. От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет Св.

...
***
София. От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет Св.
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 9 март 2023 г.

***

София.
От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет " Св. Климент Охридски " вицепрезидентът Илияна Йотова ще взе участие в откриването на интернационална конференция " Ролята на юристите за спасяването на българските евреи ".

***
София.
От 11.00 часа в централата на КНСБ, пл. " Македония " 1, конгресен център " Глобус ", зала " Европа ", КНСБ ще организира полемика с кандидат-депутати от коалиция " Продължаваме промяната-Демократична България ".

***
София.
От 11:00 ч. в изложба Сан Стефано (ул. " Сан Стефано " 22) ще се организира медийно събитие на тематика " Бъбрекът страда безшумно ", проведено от от AstraZeneca България.

***
София.
От 12.00 ч. до 13.15 ч. в зала " Launchee " (партер ЦУМ) Портал на пациента кани на дискусионно студио: България е на трето място по заболяемост от рак на маточната шийка (HPV) и на четвърто по смъртност в Европа. Създаване на мотор на смяната - КОАЛИЦИЯ HPV.

***
София.
В 16.00 часа в 134 Средно учебно заведение " Димчо Дебелянов " - ORT School вицепрезидентът ще взе участие в отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Събитието ще се организира пред стената на българските праведници на света.

***
София.
От 16:00 ч. в зала " София " в Централата на БЧК (бул. " Джеймс Баучер " 76) - отчетната сесия на Общото заседание на Столичната червенокръстка организация.

***
София.
От 17.00 часа в зала 110К в нов образователен корпус " К " на Университета за национално и международно стопанство ще се организира обществена лекция " Защо да избера съдийската специалност? "

***
София.
В 18.00 часа в изложбена зала " Райко Алексиев " Илияна Йотова ще участва на откриването на галерия с произведения на преподаватели от Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий ". Експозицията е във връзка 60-годишнината на факултета.

***
София.
От 18:00 ч. Регионален исторически музей - София ще бъде хазаин на изложбата " Еврейската улица - реорганизация ".

***
София.
От 18:00 часа, зала " Райко Алексиев " на СБХ, разкриване на галерия на преподавателите от Факултета по изобразително изкуство при ВТУ " Св. св. Кирил и Методий " и 60 години от основаването на факултета.

***
Благоевград.

***
Бургас.
От 12.30 часа в градското пространство " Толерантност " - сред улиците " Александровска " и " Богориди ", ще се организира възпоменателна гала във връзка 80 години от спасяването на българските евреи.

***
Бургас.
От 14.00 и от 17.30 часа в Културен дом НХК ще стартира " Алиса в огледалния свят " - мюзикъл по романа на Луис Карол. Гостува Държавен куклен спектакъл - Варна.

***
Бургас.
От 17.00 часа в Културен център " Морско казино " ще стартира концерт, отдаден на поета Тарас Шевченко.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Драматичен спектакъл " Адриана Будевска " ще стартира комедията " Ревност ".

***
Бургас.
От 19.00 часа в Държавна опера - Бургас ще стартира Симфоничен концерт с диригент Любомир Денев - наследник.

***
Велико Търново.
Oт 10:30 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на коалиция " Заедно ", на която лидерът на листата за Великотърновски изборен регион Любомир Каримански ще показа претендентите за изборите на 2 април и задачите на обединението.

***
Велико Търново.
От 12:00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще бъдат показани участниците и програмата за 12-ия трабант фест-Велико Търново.

***
Видин.
От 11:00 ч. в залата на Общински съвет - Видин ще се организира публично разискване на план на Наредба за характерните условия към образа на градските пространства, постройките и архитектурните ансамбли на територията на града.

***
Кюстендил.
На площад " Велбъжд " от 11.00 часа министър председателят Донев ще участва на честването на годишнината от Кюстендилската акция за спасяването на българските евреи и ще сервира цветя на паметника на Димитър Пешев.

***
Кюстендил.
В 11.30 часа министър-председателят ще се включи в тържественото шествие до къщата на Иван Момчилов, където ще сервира цветя на паметната плоча.

***
Смолян.
От 11:00 ч. в постройката на ЮЦДП, Смолян, ул. " Полк. Дичо Петров 1А ", етаж 4 ще се организира осведомителна среща по план " Подобряване природозащитното положение на горски естествени местообитания и подкрепяне на екосистемните услуги на територията на Южноцентрално държавнo дружество " по предпочитана ос 3 " Натура 2000 и биоразнообразие " на Оперативна програма " Околна среда 2014-2020 година "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР