*** София.От 10.00 часа Служебното правителство ще проведе редовно заседние. ***София.От 10.00

...
***
София.От 10.00 часа Служебното правителство ще проведе редовно заседние.
***София.От 10.00
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 20 октомври 2022 г.

***

София.
От 10.00 часа Служебното държавно управление ще организира постоянно заседние.

***
София.
От 10.00 часа в хотел ВЕГА, София ще се организира кръглата маса на тематика: " ДВЕ ГОДИНИ ТОЛ СИСТЕМА - ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ. УСКОРЯВАНЕ РАЗВИТИЕТО И ИЗГРАЖДАНЕТО НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ПУБЛИЧНО - ЧАСТНО ПАРТНЬОРСТВО (ПЧП). НЕОБХОДИМИ ПРОМЕНИ В ПОЛИТИКАТА НА ТАКСУВАНЕ ". Кръглата маса е проведена от ФОРУМ ЗА БАЛКАНСКИ ТРАНСПОРТ /ФБТИ/ и НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКИ СЪЮЗ Пожарна охрана ТРАНСПОРТА /НТСТ/.

***
София.
От 10.00 до 16.00 часа в зала Да Винчи, Гранд хотел Милениум София, ще се организира заключителна конференция по план " Пътеки към свободата ". На Заключителната конференция ще Ви срещнем с постигнатите резултати, като необикновен фокус ще бъде подложен върху създадената по плана нова обществена услуга за поддръжка на младежи.

***
София.
От 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция по отношение на публичното разискване на плана на Закон за несъстоятелността на физическите лица на Министерството на правораздаването. Участници: адв. Владислав Янев - ръководител на " Адвокати за свободна България ", и адв. Светлозар Николов - зам.-председател на " Адвокати за свободна България ".

***
София.
От 14.00 до 17.00 час в Зала № 1 на Ректората на СУ " Климент Охридски ", изчерпателен клуб за прогнози " ЕКЗАМИНЪР " провежда втора част на обществената полемика " ИЗБОРИТЕ - РЕШЕНИЕ ИЛИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА ".

***
София.
От 15.00 часа в Гранитна зала в постройката на Министерския съвет, Националният съвет за тристранно съдействие ще организира съвещание

***
София.
От 18.00 часа Софийски Арсенал - музей за модерно изкуство, филиал на Националната изложба, чешката артистка Ленка Клодова ще открие независимата си галерия " От черната сянка ", тематично ориентирана към джендърните и културните стандарти.

***
София.
От 19.00 часа в огромната зала на Регионален център за модерни изкуства Топлоцентрала, София ще бъде показан документалния филм " Смехът и свободата ", отдаден на 50 години от основаването на Музея на хумора и сатирата в Габрово

***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала 114 (Учебен корпус № 1) в Югозападния университет " Неофит Рилски ", ще се организира втората интернационална мултидисциплинарна конференция " Постглобалност: рецесия и бъдеще ", проведена от Философския факултет.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в Република България " Д. Талев " - гр. Благоевград, Библиоклуб ще бъде открита Втора районна краеведска конференция " Художествени занаяти от Македонския край "

***
Благоевград.
От 16.00 часа в зала " 22 септември ", ще се организира Кариерен конгрес " Виж бъдещето си: Запознай се с Индустрията на знанието "

***
Бургас.
От 15.00 часа посланикът на Съединени американски щати в България Н. Пр. Херо Мустафа, кметът на Бургас Димитър Николов и кметове от Асоциацията на българските черноморски общини ще се включат в самодейност за засаждането на 20 нови дръвчета в Морската градина. Събитието ще се организира в пространството сред алеята за КЦ " Морско казино " и детската площадка при ул. " Агоп Мелконян ".

***
Варна.
От 10.00 часа в хотел Rosslyn Dimyat ще се организира варненското издание на кариерния конгрес Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2022. Най-големият профилиран кариерен конгрес е посрещал над 15 500 гости и е показал над 800 компании участници.

***
Варна.
От 14.30 часа в зала 1 в Икономически университет - Варна ще се организира полемика по настоящи актове на Икономическия и обществен съвет на Република България (ИСС).

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала Европа на Ректората на ВТУ " Св.Св.кирил и Методий ", център Амалипе провежда национална среща на ромските дами със специфичен посетител Илияна Йотова.

***
Велинград.
От 14.30 часа в Центъра за специфична просветителна поддръжка, на бул. " Съединение " 256, вицепремиерът по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще посети Велинград. Поводът е да се срещне с деца от региона, взели участие в състезанието за рисунка " С очите си видят бедата " - взаимна самодейност на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Министерството на образованието и науката и Националния замък на децата.

***
Видин.
От 11.00 часа в залата на Общинския съвет заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще поздрави участниците в дискусионна среща на тематика: " 10 години Видинска читалищна мрежа ".

***
Видин.
От 18.00 часа в залата на Драматичен спектакъл " Владимир Трандафилов " ще се състои концерт-спектакълът " 60 години Градски духов оркестър - Видин ", със специфичното присъединяване на Николай Станоев.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бтде сложена постановката " Хотел сред тоя и оня свят " от Ерик-Еманюел Шмит

***
Враца.
От 19.00 часа в градска концертна зала ще се състои концерт на Симфониета-Враца " Музика на Корея ".

***
Димитровград.
От 13.00 часа в заседателната зала на Община Димитровград, основният изпълнителен шеф на " Български пощи " Богдан Теофанидис ще пусне в приложимост пощенско-филателно издание на тематика: " 75 години от основаването на Димитровград ".

***
Добрич.
От 09.30 часа в дребната зала на Община Добрич ще се организира конференция във връзка план " Възобновяема сила и енергийна успеваемост в община Добрич ".

***
Дупница.
От 10.30 часа в местността Вангелова чешма ще се организира огромно пожаро-тактическо обучение на РД ПБЗН.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в кабинета на ръководителя на Общински съвет - Кюстендил ще се състои конференция по отношение на идно съвещание на локалния парламент.

***
Разград.
От 19.00 часа в Общински културен център ще бъде сложена комедията от Джо Ортън " Обир ".

***
Сливен.
От 18.00 часа ще се организира факелно шествие и гала за отбелязване на 200 години от рождението на Добри Чинтулов. В шествието ще се включат възпитаници от ППМГ " Добри Чинтулов ", които ще се движат с факли в ръце по лъчове от разнообразни елементи на Сливен. Те ще се съберат на пл. " Хаджи Димитър ", където е очакван церемониален обред. Ще бъдат поднесени цветя пред бюста на Добри Чинтулов.

От 19.00 часа в зала " Зора ", ще се състои концерт на разбъркан хор " Добри Чинтулов " и Обединена школа по изкуства " Мишо Тодоров " при НЧ " Зора-1860 ".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Зала 2 на Община Стара Загора, ще се организира конференция на уредниците на Фестивал на оперното и балетно изкуство - Стара Загора 2022.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа, в зала " П. Р. Славейков " на Общинска администрация Стара Загора ще се организира среща с жители на тематика " Общината - по-близо до жителите: Какво е направено и какво още следва да се направи ". Форумът се осъществя в партньорство сред Община Стара Загора и Международния републикански институт (IRI) и слага акцент върху гражданското присъединяване и ангажираност на общинско равнище.

***
Стара Загора.
т 18.00 часа в Република България " Захарий Княжески ", ще бъде показана книгата " Къде изчезна Федерер? " на Петър Драгиев и Леда Драгиева. Събитието е част от Есенни литературни дни 2022.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа Драматичен спектакъл " Гео Милев " ще бъде сложена постановката " Трите изстрела " по Агата Кристи.

***
СтараЗагора.
От 19.00 часа в Оперен спектакъл ще бъде показан балетът " Дон Кихот " от Лудвиг Минкус.

***
Хасково.
От 10.00 часа на паркинг " 21 век ", кметът на Община Хасково Станислав Дечев ще даде брифинг по отношение на идното пускане на действителната работа на общинските паркинги " 21 век " и " Аида ".

***
Хасково.
От 17.30 часа в ХГ " Форум " ще бъде открита галерия живопис, проведена със съдействието на Институт за културно завещание България - Италия.

***
Хасково.
От през днешния ден до неделя в Хасково в ДКТ " Иван Димов " се организира Международен конкурс за цигулари и 47-и Музикални дни " Проф. Недялка Симеонова ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР