София.От 10.00 часа на „Дондуков 2 президентът Румен Радев свиква

...
София.От 10.00 часа на „Дондуков 2 президентът Румен Радев свиква
Коментари Харесай

Предстоящо в страната

София.
От 10.00 часа на „ Дондуков " 2 президентът Румен Радев привиква съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност на тематика „ Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията ".

***
София.
От 11.00 часа, в зала „ Триадица " на Гранд Хотел София, ще се организира годишното съвещание на Националния съвет по туризъм. В съвещанието ще вземат участие министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, министърът на културата Боил Банов и представители на сектора.

***
София.
От 09.00 до 14.00 часа, на площад пред зала „ Света София " - някогашен Партиен дом, чиновниците на сдружението „ ЕМКО " ООД ще продължат с протестните дейности.

***
София.
От 09.00 часа в София Тех парк ще се състои Първа интернационална научна конференция на тематика: „ От европейска към национална здравна политика ". На тържествена гала след формалното разкриване на форума министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров ще бъде отличен с почетен знак на Факултета по публично здраве за необикновен принос за развиването и одобряването на публичното здраве на Република България.

***
Пловдив.
От 11.00 часа министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров ще бъде посетител на формалното разкриване на Университетски информационно-административен център към Медицински университет - Пловдив.

***
София.
От 08.30 часа в Параклис „ Светите архангели " във Военната академия „ Георги С. Раковски " ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на Раковски. От 09.00 часа пред паметника на Георги С. Раковски ще се състои обред по поднасяне на венци и цветя. От 14.00 часа с Ден на отворените порти Военна академия „ Г. С. Раковски " ще означи тържествено 150-ата годишнина от гибелта на своя патрон и идеолог на Българското националноосвободително придвижване. От 18.00 часа в зала „ Тържествена " на академията ще бъде открита вечер, отдадена на живота и делото на Георги Раковски.

***
София.
От 08.30 до 11.00 часа в 127 кабинет в Университетска профилирана болница за интензивно лекуване (УСБАЛ) по онкология ще се организират безвъзмездни мамологични, част от осведомителната и профилактична акция за битка с рака на гърдата, инициирана от Първа САГБАЛ „ Света София ".

***
София.
От 09.00 часа 4-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Ценко Ч., Мартин Ч. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 09.30 часа 14-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Валери С., Севделин П. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на Асоциация на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА) на тематика: „ Защо АБТТА изиска оставката на министъра на туризма ".

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Илиан М., Ангел П. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Антон С., Генчо Р. и Добрин С., на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции.

***
София.
От 10.00 часа 9-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Радослав Б., Денис Б. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Хованес М., Пламен Т. и други, на които са повдигнати обвинявания за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 17-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото против срещу Кръстин Кацаров (прокурор в Районна прокуратура Казанлък по член 289 НК).

***
София.
От 11.00 часа в Музея на известията на ул. „ Гурко " № 6 ще бъде пуснато в приложимост особено пощенско-филателно издание във връзка двадесет годишнината от основаването на българския регулаторен орган в региона на далекосъобщенията, чийто приемник е Комисия за контролиране на известията. На събитието ще участват представители на Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, ръководителят на КРС - доктор Веселин Божков, представителите на „ Български пощи " и други.

***
София.
От 11.00 часа в зала „ Европа " на Конгресен център „ Глобус " ще бъде открита Международна конференция „ Жизненото ниво в центъра на вниманието на синдикатите ", проведена от КНСБ и фондация „ Фридрих Еберт ".

***
София.
От 11.00 часа 6-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Владимир Д., на който са повдигнати обвинявания за образуване и управление на незаконна група.

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Николай П., като ще прегледа молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция за идното издание на „ Автосалон София 2017 ".

***
София.
От 11.30 часа е планувано правосъдно съвещание по молба за изменение на мярка от Йоан М., упрекнат за убийството в Борисовата градина.

***
София.
От 12.00 часа в централно предверие на Военномедицинска академия ще бъде маркирана Европейската седмица на донорството.

***
София.
От 13.00 часа 6-и състав на Специализирания углавен съд ще заседава по делото против Даниел Б., Христо П. и други, на който са повдигнати обвинявания за образуване и управление на незаконна група.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция конференция ще дадат Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

***
София.
От 14.00 часа Демократи за Силна България ще дадт конференция в централата си на бул. " Витоша " 8 ( входът е откъм ул. Кърниградска ).

***
София.
От 18.00 часа в кинозалата на НАТФИЗ, проф. д.н. Любомир Халачев ще показа книгата си „ Изкуството да бъдеш продуцент ".

***
София.
От 18.00 часа в Руския културно-информационен център ще се състои тържествено
разкриване на галерия „ #SPUTNIK60 ", отдадена на 60-та годишнина на
изстрелване в космоса на първи неестествен спутник на Земята.

***
София.
От 18.00 часа в Многофункционалната зала на Институт „ Конфуций " ще се организира първата от поредност открити лекции в границите на Седмицата на Институт „ Конфуций ".

***
София.
От 18.30 часа в Центъра за просвета и спор „ Червената къща „ Андрей Николов " Кейгъл ще приказва за ролята на политическата подигравка в американските медии и за свободата на словото и печата.

***
София.
От 19.00 часа Софийската филхармония ще означи 80-тия рожден ден на зала „ България " с празничен концерт.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в Спортен комплекс „ Пирин " ще се организира състезателен ден във връзка международния ден на психологичното здраве.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в зала 101 на Общинска администрация Благоевград ще бъдат отворени офертите в открита процедура за възлагане на социална поръчка с предмет: „ Изпълнение на Инженеринг - планиране и осъществяване на СМР, за 15 обособени позиции по отношение на реализацията на план „ Обновяване на многофамилни жилищни здания в Община Благоевград ".

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „ Георги Баев " в КЦ „ Морско казино " ще бъде показана изложбата „ Съкровища из персоналните архиви. Дарители на Държавен списък - Бургас 2012 - 2017 година ", отдадена на 65-ата годишнина от основаването на архива в Бургас.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще се състои поетичната премиера на стихосбирката „ Оценяване на типовете " с създател Живка Иванова.

***
Бяла Слатина.
От 10.00 до 19.00 часа националният представител от ГЕРБ-Враца Красен Кръстев ще организира приемен ден в офиса на партията в града, който се намира на ул.,,Климент Охридски ".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа националният представител от ГЕРБ доктор Руслан Тошев ще има приемен ден за жители в клуба на ГЕРБ на ул. „ Г. Бенковски " №1.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Културния център на НВУ „ Васил Левски " ще бъде открита новата академична година.

***
Видин.
От 10.00 до 12.00 часа националният представител от ГЕРБ - Видин Владимир Тошев ще организира приемен ден за жители в офиса на партията на ул. „ Дунавска " №1.

***
Видин.
От 11.00 часа във фоайето на Младежки дом Видин, пред залата на Ансамбъл „ Дунав " ще се състои поклонението пред композитора Генчо Генчев.

***
Враца.
От 13.00 часа в пресклуб на Българска телеграфна агенция - Враца ще се организира Национална конференция на тематика: „ Кризата в бранш опазване на здравето и банкрута на държавните лечебни заведения ".

***
Добрич.
От 12.00 часа в Концертна зала „ Добрич " ще бъде показан планът „ Кралят на музикалните принадлежности ", финансиран от бюджета на Община Добрич, по Програмата за финансиране на цивилен начинания в интерес на локалната общественост, 2017 година

***
Добрич.
В централното предверие на Регионална библиотека „ Дора Габе " ще бъде открита галерия на библиотечни документи за историята на пощите, история на Световния ден по света, България и Добрич във връзка Световния ден на пощите.

***
Мездра.
От 11.00 часа пред постройката на Общината ще се състои гала по първа копка по плана за енергийно обновяване на постройката на общинската администрация.

***
Пазарджик.
От 09.00 часа Негово Преосвещенство Константийския свещеник Яков, втори викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия ще оглави съборна архиерейска света Литургия в катедралата „ Успение Богородично " в деня, в който Светата Православна Църква празнува паметта на свети деятел Яков Алфеев.

***
Пазарджик.
От 08.30 часа, пред постройка на Общината в Пазарджик, ще се организира кротичък митинг на родители на възпитаници от ОУ „ Христо Ботев ", които ще изразят несъгласието си с преместването на децата в ОУ „ Христо Смирненски " поради ремонт на образователното заведение.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 на Пловдивския областен съд ще се гледа делото против Иван Б. и Анна К., упрекнати в сформиране на неистинен публични документи -дипломи за приблизително обучение, свидетелства за лидер, пренасящ рискови товари, персонални карти и други

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала № 10 на Пловдивския областен съд ще се гледа делото против Димитър Ц. и Олег А. Срещу Олег А. е повдигнато обвиняване в това, че като оператор на строителна машина, при без значение съпричиняване с Димитър Ц., механически началник, е предизвикал гибелта на А. С. заради немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала №2 на Пловдивския областен съд ще се гледа делото против подсъдимия Салих А., упрекнат в това, че е дал моторно транспортно средство на неправоспособния лидер К. К. и по несъобразителност е предизвикал гибелта му с това си деяние.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала №2 на Пловдивския областен съд ще се гледа делото против Донка П., упрекната в осъществяване на съзнателно ликвидиране по изключително непосилен метод.

***
Пловдив.
От 9.15 часа в зала 1 на Пловдивския областен съд ще се гледа делото против подсъдимия Николай Н., упрекнат в заграбване на непознати пари в размер на 10 190 лева, поверени му да ги пази и ръководи в качеството му на касиер.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в заседателната зала на Общината ще се състои конференция във връзка със започващото в Многофункционалната зала " Колодрума " Световно състезание по битка за ветерани.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 5 на Пловдивския областен съд ще се гледа делото против подсъдимия Страхил С., упрекнат в кражба и полово принуждение.

***
Русе.
От 17.30 часа в Дом Канети ще бъде открита изложбата на полска детска илюстрация „ Фауна, Флора и Пирати ".

***
Симитли.
От 17.30 часа в Народно читалище „ Св. Климент Охридски " ще се организира тържествена сесия на Общински съвет Симитли във връзка навършването на 105 години от Балканската война и Освобождението на Симитли от турско иго.

***
Симитли.
От 18.00 часа пред паметника „ 100 години независимост " на централния площад в града ще бъдат положени венци и цветя на благодарност към починалите за свободата на Симитли.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Зала №2 на Община Стара Загора ще се организира конференция във връзка Националната среща на тематика „ Дни на учебната логика на психиката ".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 204 на Община Стара Загора новоизбраният публичен медиатор на Стара Загора Надежда Чакърова - Николова ще встъпи публично в служба.

***
Стара Загора.
От 11.00 до 13.00 часа националният представител на Политическа партия ГЕРБ Емил Христов ще организира приемен ден за жители в офиса на партията: бул. „ Митрополит Методий Кусев " № 5.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „ Захарий Княжески " ще се състои концерт на клавирното дуо Андрей Андреев и Георги Белчев.

***
Тетевен.
От 18.00 часа в заседателната зала на Общински съвет - Тетевен съдружие " Future Leeway Movies " ще прожектира селекция от студентски филми. Събитието е част от благотворителната акция „ Нека да помогнем на едно българско семейство ".

***
Шумен.
От 15.30 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция с присъединяване на проф. Анелия Клисарова - ръководител на П.К по обучение в 44-то Народно заседание и народния представител от Българска социалистическа партия в област Шумен - Иван Иванов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР