*** София. От 09.30 часа президентът Румен Радев ще проведе консултации с

...
***
София.
От 09.30 часа президентът Румен Радев ще проведе консултации с
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 21 април 2023 г.

***

София.

От 09.30 часа президентът Румен Радев ще организира съвещания с представители на парламентарната група на " Възраждане ".

***

София.

От 11.00 часа Радев ще чака представителите на парламентарната група на " Движение за права и свободи ".

***

Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ".

От 11.00 часа министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков ще инспектира Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ".

***

София.

От 9:30 часа Българската академия на науките ще означи по самодейност на Геологическия институт (ГИ-БАН) Световния ден на Земята.

***

София.

От 10.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът по екология Десислава Билева и ректорът на Химикотехнологичния и металургичен университет в София (ХТМУ), проф. доктор инж. Сеня Терзиева-Желязкова, дружно със студентската общественост от университета, ще дадат началото на самодейност за основаване на първия " Зелен остров " в двора на университета.

***

София.

От 10.00 часа в постройката на КНСБ, залата на етаж 11, Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България и Институтът за обществени и синдикални проучвания и образование към КНСБ ще показват резултатите от обичайното наблюдаване на потребителските цени и Заплатата за прехрана за първото тримесечие на 2023 година

***

София.

От 10:30 часа в Гранд Хотел Милениум (зала " Нютон " ) представянето на практическо управление достъпа до европейско финансиране и следваща полемика.

***

София.

От 11.00 часа в изложба " Средец " на Министерството на културата ще се организира конференция по отношение на плана за построяването на Център за пробно куклено изкуство към Държавния куклен спектакъл - Стара Загора (ДКТ- Стара Загора).

***

София.

От 11:00 часа в Националния политехнически музей се организира тематичен семинар, отдаден на Стойчо Каравелов - първият български инженер-металург, учредител на минното дело у нас.

***

София.

От 12:00 до 12:30 часа японският дипломат Н. Пр. Хироши Нарахира и шефът на Геологическия институт на Българска академия на науките доцент Светослав Георгиев ще засадят японските вишни и ще създадат одобрение във връзка Световния ден на земята. Събитието ще се организира пред постройката на Института.

***

София.

От 12:00 часа в хотел " Метрополитан " ще се организира конференция по отношение на идния дебют на MMA Bushido в Зала Универсиада.

***

София.

От 13.00 часа ще се проведат съвещания с представители на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ".

***

София.

От 15.00 часа президентът приема за съвещания представители на парламентарната група на " ИТН ".

***

София.

От 16:00 часа, Клуб " Перото ", НДК, 10 години театрално-образователната стратегия за деца и техните фамилии " Вкус и полезности " на ЖАР ТЕАТЪР.

***

Бургас.

От 13.30 часа в Конгресния център ще се организира първият конгрес, отдаден на активността на ученическите препоръки в Бургас.

***

с. Брястовец/ Бургас.

От 18.30 часа в НЧ " Светлина - 1928 " ще стартира спектакълът " Концертът ".

***

Бургас.

От 10.00 до 18.00 часа в Културен център " Морско казино " ще стартира Национално съревнование за млади инструменталисти " Музиката на Европа ". Входът е свободен.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Драматичен спектакъл " Адриана Будевска " ще стартира " Училище за татковци " от Жан Ануи. Постановка: Румен Велев.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще стартира спектакълът " Петък вечер ".

***

Варна.

От 18:00 часа - разкриване на галерия " По вълните IV‘‘ на Радостин Дамасков в Градската художествена изложба - Варна.

***

Велико Търново.

От 10:30 часа на ВИП площадка " Звук и светлина " ще се организира заключителна конференция по план " Разширение на " Мултимедиен посетителски център " Царевград Търнов ". Официалното разкриване на обекта ще е от 11:30 часа.

***

Видин.

От 11:00 ч. на площад " Бдинци " се провежда показ на военна техника, въоръжение и осъществяване на тактически дейности. Видин ще бъде хазаин на националната акция " Бъди боец ", която се осъществя със съдействието на Община Видин, Военно окръжие ІІ степен - Видин и Регионално ръководство на образованието.

***

Русе.

От 10.00 часа в постройката на Лаборатория " Здраве " ще се организира конференция от управлението на ЛКлуба на фона на събраните и разпределени кашони с артикули, след което ще бъдат доставени в учебните заведения и в клуба на Съюза на слепите.

***

Стара Загора.

От 17.00 часа в Република България " Захарий Княжески " ще бъде показана книгата с определени стихотворения " Аз съм всичко, което след мен ще остане " на Стойчо Маджарски (посмъртно).

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Зала " Байер " " Четяща Стара Загора " посреща майсторката на магическия натурализъм Джен Карсън, създател на романа " Подпалвачите ".

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център " Стара Загора " ще гостува Драматичен спектакъл " Николай Хайтов " - Смолян с постановката " Калуня - Каля " от Георги Божинов.

***

Стара Загора.

От 19.30 часа в Куклен спектакъл ще бъде показана постановката " Полетът на къртицата " - текст Полина Христова.

***

Шумен.

От 13.00 часа - отбелязване на 50 години от основаването на катедрата по биология в Шуменския университет в Аулата в Ректората.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР