*** София.От 09.15 часа в МВнР министър Николай Милков ще разговаря

...
***
София.От 09.15 часа в МВнР министър Николай Милков ще разговаря
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 8 ноември 2022 г.

***

София.
От 09.15 часа в Министерство на външните работи министър Николай Милков ще беседва на четири очи със своя сътрудник от Северна Македония Буяр Османи, след което ще се проведат пленарни диалози сред двете делегации. В 10.30 часа двамата министри на външните работи ще дадат взаимни изказвания за медиите.

***
София.
От 10.00 часа в зала " Запад " на Народното събрание, ще се организира експертна среща сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната " От ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили в срещата ще вземат участие Десислава Атанасова, Деница Сачева, Делян Добрев и Кирил Ананиев. От страна на " Продължаваме промяната " ще се включат водачите на партията Кирил Петков и Асен Василев.

***
София.
От 17.00 часа в Литературен клуб " Перото " - НДК, ще се състои формалното показване на тритомника " Власт и привилегии в политическата история (XXX в. пр.н.е. - XXI в. н.е.) " на проф. д.п.н. Георги Манолов

***
София.
От 18.30 часа в Централното предверие, Клуб " Писмена " към Националната библиотека " Св. св. Кирил и Методий " ще се организира показване на книга със стихове " Още ли не сте разкрили отсъствието ми--- " на Йордан Евтимов.

***
Благоевград.
От 13.30 часа в реновирания Red Room Coworking Space в Главната постройка на АУБ в Благоевград, ще стартира сезон първи на SEAкселератора започва с еднодневно образование по бизнес моделиране. SEAкселератор е първият по рода си бизнес акселератор, обхващащ трансграничния район с Гърция - областите Благоевград, Кърджали, Смолян и Хасково. Програмата е подобаваща за самостоятелни бизнесмени и екипи с упоритост да трансфорат концепциите си в работещ бизнес.

***
Варна.
От 09.00 часа в зала " Пленарна " на Община Варна ще се организира 29-то съвещание на Общински съвет - Варна. Проектът за дневен ред и проектоматериалите ще бъдат оповестени по-късно на уеб страницата на институцията.

***
Варна.
От 10.00 часа на ул. " Оборище ", № 13А, ет. 4, Конферентна зала, В исше учебно заведение по мениджмънт и Асоциация " Кулинарни изкуства и гостолюбие " откриват на МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ НА ТУРИЗМА, ОСНОВАН НА ПРЕЖИВЯВАНИЯТА С ФОКУС ВЪРХУ КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО по план " Насърчаване на туризма на прекарванията с фокус върху културно-историческото завещание на черноморския басейн " - PRO EXTOUR, Договор № BSB-1145.

***
Варна.
От 11.00 часа пред постройката на Военноморския музей с боен обред ще бъде маркирана 110-ата годишнина от Първата балканска война и сполучливата офанзива на торпедоносеца " Дръзки " против турския крайцер " Хамидие ".

***
Варна.
От 10.30 часа в правосъдна зала 109 в Окръжен съд - Варна (пл. Независимост №2) ще бъде подписан меморандум за съдействие сред Окръжен съд - Варна, Районен съд - Варна и Регионалното ръководство на образованието - Варна.

***
Варна.
От 12.30 часа, пред постройката на РДПБЗН - Варна, основен комисар Николай Николов ще връчи почетен знак на старши контрольор Върбан Петков от Първо РСПБЗН.

***
Велико Търново.
От 10:00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на управлението на читалище " Надежда " по отношение на реализацията на плана " Нови креативен пространств@ Надежда " по ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО на НФ Култура

***
Враца.
От 17.00 часа в Регионален исторически музей-Враца ще бъде открит експозиционен ъгъл с осведомителни табла във връзка 145 години от освобождението на Враца и присъединяване на врачани в Опълчението

***
Враца.
От 18.00 часа на тържествена гала в Градската концертна зала за трети път ще бъдат раздадени премиите " Вестител ". В програмата е включен и концерт на Симфониета Враца и Трио Тенорите

***
Генерал Тошево
От 13.30 часа на площада провеждат Кулинарен фестивал на кюфтето и сармата във връзка празника на град. В 17:00 ч. ще стартира празничният концерт с присъединяване на група " Сигнал ". Преди легендите на българския рок на сцената ще излязат локални сформира и реализатори и посетители от Средно учебно заведение " Св. Климент Охридски " - Добрич. Финалът ще бъде светлинно шоу с пиротехника и лазери.

***
Добрич.
В 11.30 часа в зала " Европа " в Областна администрация ще се организира брифинг във връзка обучение от Плана за отбрана при бедствия и повреди - нуклеарна и радиационна повреда

***
Добрич
От 13.30 часа в Регионална библиотека " Дора Габе " в Интерактивната зала ще се организира Библиотерапия.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в " Синята зала " на читалище " Братство 1869 " ще се състои показване на книгата " Дáри " - стихове, рисунки и песни от арх. Георги Георгиев.

***
Кюстендил.
От 19.00 часа в огромната зала на Общински спектакъл - Кюстендил ще се състои концерт " Мюзикъл и рок " с присъединяване на Рок група Б.Т.Р., солисти и оркестър на Музикално-драматичен спектакъл " Константин Кисимов ", Велико Търново.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в изложба " Капана ", Дружество на пловдивските художници показва 13 художника в галерия " 5/6/7 " с куратор Костадин Отонов

***
Сливен/с. Гавраилово.
От 10.30 часа на площада пред кметството ще се състои поднасяне на цветя пред паметника на починалите за свободата на България, а от 11. 30 часа - церемониален водосвет в църквата.

***
Сливен/с. Бозаджии.
От 12.00 часа в село Бозаджии ще се състои разкриване на параклиса " Св.Св. Петър и Павел ".

***
Смолян.
От 11:00 часа в зала 201 в постройката на Областна администрация Смолян ще се организира среща със земеделските производители от региона. Събитието е проведено от Българския фермерски съюз в партньорство с Министерството на земеделието. На нея земеделските производители от района ще бъдат осведомени с плана на Стратегическия проект за развиването на земеделието и селските региони за интервала 2023-2027 година, както и ще бъдат разяснени техните благоприятни условия, според него.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Куклен спектакъл - Стара Загора ще бъде показана постановката " Сън в лятна нощ " по Уилям Шекспир.

***
Стара Загора. / с. Преславен
От 9.30 часа ще се организира литургия и отбелязване на 135 години от построяването на храм " Св. Архангел Михаил " в селото. Честване на " Архангеловден " - празник на село Преславен и Традиционен цветен събор на селото.

***
Стара Загора. / с. Преславен
От 10.30 часа ще бъдат сложени цветя пред паметника в центъра на селото.

***
Шумен.
От 17.30 часа на ІІ етаж на Художествена изложба " Елена Карамихайлова " Шумен ще бъде открита галерия на шуменския фотограф Иван Иванов (по случай 75 години от рождението). Изложбата включва снимка, живопис и дърворезба. Проекта е осъществен с финансовата поддръжка на Общински фонд " Култура ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР