*** София. От 09.00 часа в зала Роял на София Хотел Балкан,

...
***
София.
От 09.00 часа в зала Роял на София Хотел Балкан,
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 24 октомври 2022 г.

***

София.

От 09.00 часа в зала " Роял " на София Хотел Балкан, ще се организира формалното разкриване на интернационалната конференция " Живот във Вселената ". Събитието ще събере международни учени и нобелови лауреати в София и цели да се улесни ползотворното взаимоотношение сред изтъкнати учени от другите научни области за създаване на най-съществения проучвателен въпрос на нашето време - " Как е зародил животът? ".

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на тематика: " Напредва узаконяването на постройката " Златен век " в кв. " Лозенец " макар установеното нелегално строителство ".

***

Благоевград.

От 11.00 до 15.00 часа във фоайето на Младежки дом, Благоевград, образователни заведения от цялата страна ще вземат присъединяване в тазгодишното издание на Панорама на университетите, проведена от Община Благоевград и Център за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.

***

Варна.

От 17.00 до 17.30 часа варненските нотариуси ще посетят Държавен списък - Варна, с цел да прегледат експозиция от документи, които касаят нотариалната активност. РНК-Варна изрича признателност на екипа на ДА - Варна и по-специално на господин Владимир Владимиров за предоставената опция.

***

Варна.

От 18.00 часа в Юнашкия салон ще се организира показване на втората книга на отец Дончо Александров. На събитието ще участва и Варненски и Преславски митрополит Йоан.

***

Девня.

От 17.30 часа се провежда втора среща с жителите на Девня в Младежкия дом в кв. Повеляново, на която ще дадем информация и ще отговаряме на въпроси, свързани с плана на " Солвей Соди " за създаване на апаратура за произвеждане на пара посредством оползотворяване на различни горива.

***

Ловеч.

От 12.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция, по случай 1-ви ноември - Ден на националните будители, в Ловеч ще се състои " Месец на ансамблите ". В продължение на четири седмици жителите на града ще могат да гледат концертите и спектаклите на българските ансамбли. Повече за самодейността ще опише на конференция в Пресклуба на Българска телеграфна агенция Кристиан Костов, ръководител на Народно читалище " Бяла Анаста - 2016 година ", уредник на събитието.

***

Русе.

От 18.00 часа забелязана в зала " Русе " на Историческия музей ще бъде открита галерия " Стари балкански фотографии " - взаимен план на българската Държавна организация " Архиви " и Държавния списък на Република Северна Македония

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в IX ОУ " Веселин Ханчев ", Детски отдел на библиотека " Родина " гостува в началните класове на IX ОУ " Веселин Ханчев " с мултимедийна презентация за Паисий Хилендарски, викторина, литературно четене и креативно ателие за разработване на хартиени перодръжки и мини брошура с текст от " История славянобългарска

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Къща музей " Гео Милев " ще се организира среща - диалог с Никола Иванов за литература, създатели и литературната рецензия за тях

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Република България " Захарий Княжески " ще се организира концерт Българска музика, във връзка 1 ноември. Участват оперни артисти и инструменталисти.

***

Стара Загора.

От 18.30 часа в Република България " Захарий Княжески " ще се състои разкриване на галерия на художествено ателие " Витроартис "

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център " Стара Загора ", ще бъде показан сценичен театър на Камен Донев " Лекция № 3 за силата на словото "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР