София. От 09.00 часа Селин Гауер, генерален директор и ръководител на

...
София.
От 09.00 часа Селин Гауер, генерален директор и ръководител на
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 14 ноември 2022 г.

София.

От 09.00 часа Селин Гауер, общоприет шеф и началник на Работната група за възобновяване и резистентност на Европейската комисия, ще посети База София на Националния STEM Център (бул. " Драган Цанков " 21А) дружно със заместник-министъра на образованието и науката Надя Младенова и вицепремиера по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов. На място ще бъдат направени къси изказвания за медиите.

***

София.

От 10.00 часа в залата на 7-ми етаж в Министерство на образованието и науката ще бъде показано новото издание на Рейтинговата система на висшите учебни заведения в България.

***

София.

От 10.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на тематика: " Вродени сърдечни малформации при възрастни - проблеми и решения "

***

София.

От 13.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на тематика: " ФГУ и Столична община в разговор с жителите ". Представяне на Алгоритъм за образуване и осъществяване на публични разисквания.

***

София.

От 18.00 часа в Литературен клуб " Перото " в НДК, Бюрото на Европейския парламент провежда полемика на тематика " Нерешеният проблем на демокрацията: изборна отмалялост ". Събитието се провежда в границите на акцията " Заедно за Европейски Съюз " на Европейския парламент, която цели построяването на паневропейска общественост, насърчаваща гражданското общество да взе участие в демократичния развой.

***

София.

От 18.00 часа Evolution Engineering Ви кани на разкриване на футуристичната галерия " Аrt behind Evolution ", представяща творчество, включващо графичен дизайн, анимация и други образни подходи. Съвременното изкуство ще бъде изложено в неповторимата по рода си Галерия +359.

***

София.

От 18.30 часа в пространство Swimming Pool на покрива на емблематична за модернизма постройка на арх. Васил Василев ще се състои прожекцията на новите епизоди, придружена от полемика с режисьорите Андрей Гетов и Яна Алексиева и водещите специалисти в региона на архитектурния модернизъм доктор арх. Любинка Стоилова и Васил Макаринов. Събитието ще се излъчва онлайн онлайн на страниците на Моно Колектив в YouTube и Фейсбук.

***

Варна.

От 09.30 часа пред Областна администрация Варна (ул. Преслав 26) ще се организира протестен перформънс против изгарянето на боклуци и участниците в срещата ще разясняват проектите за нови съоръжения за горене на боклуци и отражението им върху качеството на въздуха.

***

Варна.

От 11.30 часа на народните представители от ПГ на ГЕРБ /СДС Павел Христов, Красен Кралев, Славена Точева и адв. Бранимир Балачев в централен офис на Политическа партия ГЕРБ - Варна на ул. " Сан Стефано " 22. Темите са настоящата политическа обстановка, питания на варненските депутати до служебния

кабинет, както и последните решения на Общински съвет за значими планове на Варна.

***

Варна.

От 13.30 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция в гр. Варна съдружие " Граждани + " ще организира конференция, в която ще показа работата си по плана " Новите жители на България ". Проектът цели да подкрепи действителното замесване на украинските бежанци в публичния живот, да ги насърчи и овласти да се усещат равностойни и потребни участници в обществения и културен живот на обитаемоте места и райони, където обитават.

***

Добрич.

От 10.00 часа, в Бизнес залата на Община град Добрич, ет. 1, екипът на ОИЦ - Добрич ще организира осведомително събитие за самодейна работа с медиите. По време на събитието ще бъдат обявени Общата акция на Мрежата от ОИЦ за 2022 година, отдадена на новите стратегии на България, съфинансирани от Европейски Съюз за програмен интервал 2021-2027 година и идни осведомителни срещи в общини в област Добрич.

***

Добрич

От 09.40 часа в Зала 4 на Младежкия център стартира клас по музициране - " Ние и музиката "

***

Добрич

От 11.15 часа в Интерактивната зала на Регионална библиотека " Дора Габе " е началото на Литературна викторина " Какво знаем за Пипи Дългото чорапче и нейната създателка? " във връзка 115 години от рождението на Астрид Линдгрен /1907-2002/ с присъединяване на ученици на СУ " Петко Р. Славейков "

***

Добрич

От 12.00 часа в Зала 3 на Младежкия център ще се организира неофициално образование на тематика " Кариерно насочване " по план " Младежки център Добрич - Вашето през днешния ден ", финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година

***

Добрич

В Регионална библиотека " Дора Габе " в бранш " Книгозаемане " до 18 ноември може да бъде прегледана витрина във връзка 100 години от рождението на Кърт Вонегът, американски публицист, романист и сатирик /1922 - 2007/

***

Добрич

Във фоайето на Младежкия център е подредена благотворителна галерия на рисунки със спрей, дарени от младежи за Кампанията в помощ на Емо Ангелов

***

Карлово.

От 12.30 часа в комплекс " Старинно Карлово " ще се състои откриваща конференция, на която ще бъде показан плана " Калиграфия.бг ".

***

Плевен.

От 09.30 часа в хотел " Ростов ", гр. Плевен, съдружие " Аутизъм през днешния ден " провежда Трета интернационална конференция за аутизма и Форум на качеството на обществените услуги в България, под патронажа на Вицепрезидента на Р България - госпожа Илияна Йотова.

***

Русе.

От 09.00 часа в постройката на Съюза на слепите на ул. Митрополит Григории ще се вършат безвъзмездни кръвни проучвания за диабет и профилирани часовници за хора с повредено зрение е следващото подаяние на дамите от Лайънс клуб " Сексагинта приста " към членовете на Съюза на слепите-Русе.

***

Смолян.

От 09.30 до 14.00 часа в постройката на РЗИ, във връзка Световен ден за битка с диабета - 14 ноември, Регионалната здравна ревизия и съдружие " Ръка за ръка против диабета " провеждат гратис премерване на равнището на глюкоза в кръвта. Изследването ще се организира на самия ден с глюкомер, а резултатът ще бъде регистриран незабавно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР