*** София. От 09.00 часа президентът Румен Радев ще участва в

...
*** София.
От 09.00 часа президентът Румен Радев ще участва в
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 18 юни 2022г.

*** София.

От 09.00 часа президентът Румен Радев ще взе участие в формалната гала по встъпване в служба на Илия Лингорски като член на Управителния съвет на Българската национална банка.

*** София.

От 10.00 ч. в зала 1 на Националния замък на културата ще стартира Общото заседание на съдиите за избор на членове на Висшия правосъден съвет. Ще се организира в две поредни съботи и ще бъде предавано в действително време на уеб страницата на Висшия правосъден съвет.

След чуването на претендентите Общото заседание ще продължи на 25 юни 2022 година в Съдебната палата, гр. София, бул. „ Витоша " № 2, сутерен (Централно фоайе), където в интервала от 8.00 до 18.00 ч. съдиите могат да гласоподават с хартиени бюлетини.

*** София.

От 14.00 часа ще се организира 15-ото издание на София Прайд. Вратите отварят пред Паметника на Съветската войска стартира в 16 часа, а шествието по улиците на София ще потегли след 19 часа. Част от приходите по време на София Прайд ще бъдат дарени за Киев Прайд.

*** София.

От 15.00 часа пред храм „ Св. Неделя " ще стартира поход за фамилията.

*** Балчик.

От 15.00 часа стартира летният сезон за Фермерски пазар Балчик - Дамбата

*** Благоевград.

От 10.00 часа в Големия салон на читалище " Никола Й. Вапцаров 1866 " - Благоевград

ще се организира XI конкурс за млади пианисти " Нашите деца свирят Бах ".

Награждаването и Концерт на лауреатите от 18.00.

*** Бургас.

От 9.30 часа пред Пантеона ще бъде даден старт на празничен състезателен ден проведен фондация „ Невроезикова предварителна защита против деменции ".

*** Бургас.

От 10.00 часа водолазите от Сдружение с нестопанска цел „ Приятели на морето ", ще почистят отсрочените по морското дъно боклуци в региона на Моста.

*** Бургас.

От 11.00 часа в залата на Държавна опера - Бургас най-малките другари на музикално-сценичното изкуство, съпроводени със своите родители или близки, на които занимателната история за трите розови прасенца Пиф, Паф Пуф.

*** Бургас.

От 18.00 часа, в зала „ Георги Баев " на КЦ „ Морско казино ще се състои концерт на Струнния оркестър на Съюза на юристите в България. Входът е свободен.

*** Варна.

Таланти от цяла България, бъдещи звезди в родното плуване, ще си дадат среща във второто издание на плувния шампионат Lucky Hunt Tournament. И тази година конкуренцията ще предложи на участници и фенове супер организация, доста изненади и шоу за почитателите. Турнирът ще се организира ПК „ Приморски " във Варна.

*** Варна.

От 10.00 до 12.30 часа в Първа езикова гимназия - гр. Варна ще се организира станалият обичаен Ден на отворените порти - ден за кандидат-гимназистите, за техните родители, за възпитаниците и приятелите на Първа езикова гимназия.

*** Варна.

От 17.00 часа в Галерия 8 във Варна ще бъде открита галерия на артистичната двойка - Кина Петрова и Альоша Кафеджийски, доайени на варненските художници.

*** Варна.

От 18.30 часа в Галерия Графит ще бъде открита юбилейна галерия 70 години Димитър Борисов

*** Видин.

От 14.30 часа на конференция в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция във Видин екипът на Пловдивския университет " П. Хилендарски " ще показа своя НАУЧЕН ПРОЕКТ, финансиран от Фонд „ Научни проучвания " ( към МОН) под наслов: „ Християнското и културноисторическото завещание на Северозападна България - тактики за запазване и транслиране на местни идентичности ". Партньор по плана е Регионален исторически музей - Видин.

*** Добрич.

Министърът на земеделието доктор Иван Иванов ще посети област Добрич. По покана на кмета на община Добричка Соня Георгиева аграрният министър ще посети с. Ловчанци, където се организира Четвъртия районен фолклорен обзор „ Добруджа - любов моя ".

От 12.00 часа доктор Иванов ще се срещне с кметове и зърнопроизводители.

От 13.30 часа той ще посети свинекомплекс в с. Козлодуйци.

В 15:30 ч. министър Иванов ще посети стопанство със затворен цикъл на произвеждане в с. Овчарово.

В 20:00 ч. земеделският министър ще открие фестивала „ Бялата беритба - за Земята, добруджанеца и хляба ", в община Тервел.

к.к. „ Албена ".

От 10.00 часа в зала " Перуника " ще се организира общо заседание на акционерите в " Албена " АД.

***

Ловеч.

От 08.45 часа Негово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил ще оглави Заупокойна архиерейска света литургия в храм " Св. Троица ", град Ловеч.

От 10.00 часа митрополит Гавриил ще отслужи Акатист на Пресвета Богородица.

*** Пловдив.

От 18.30 часа Радослав Бимбалов ще показа сборника си с разкази и пред родния Пловдив - в книжарница „ Сиела " в Mall Plovdiv (ул. „ Перущица " 8) в границите на фестивала „ Пловдив чете ". Модератор на събитието ще бъде дългогодишният публицист Живка Танчева.

*** Стара Загора.

От 10.00 часа ще се проведат безвъзмездни градски турове от поредицата „ Неразказани истории по вършиме улици ". Началната спирка на завладяващото странствуване е Туристическият информативен център в Стара Загора.

*** с. Кирилово.

От 16.00 часа в село Кирилово ще стартира празника на черешата, а малко по-късно започват игри и занимания с аниматор за децата. Официалното разкриване ще бъде от 18.00 часа, след което площадът ще се огласи от пъстра концертна стратегия. Победителите в конкурсните категории ще станат ясни в 19.00 часа.

*** Ямбол.

От 9.00 часа пред Народно читалище „ Съгласие-1862 " - Ямбол ще се състои формалното разкриване на Републиканския шампионат по приложно колоездене

От 9.30 часа ще стартира дисциплината „ Майсторско ръководство на велосипед ", в 11:00 часа - „ Управление на колела в детско автоградче ". Двете дисциплини ще се проведат пред постройката на читалището.

От 13.30 часа ще бъдат оповестени резултатите от шампионата и отличените състезатели ще получат своите награди.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР