София.От 08.00 до 12.00 часа в УМБАЛ Проф. д-р Александър

...
София.От 08.00 до 12.00 часа в УМБАЛ Проф. д-р Александър
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 29 септември 2022 г.

София.
От 08.00 до 12.00 часа в УМБАЛ " Проф. доктор Александър Чирков " в УМБАЛ " Проф. доктор Александър Чирков ", ще се проведат профилактични прегледи, във връзка Световния ден на сърцето.

София.
От 10.00 часа в постройката на Министерство на външните работи ще се състои постоянен брифинг за представителите на медиите, в който ще вземе присъединяване министърът на външните работи Николай Милков.

София.
От 10.00 до 12.00 часа в заседателната зала на Централното ръководство на НЗОК, ул. Кричим № 1, ет. 4, шефът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. доктор Петко Салчев, кани всички публицисти, които отразяват активността на здравната институция, на втора работна среща

София.
От 11.00 часа пред постройката на Българския Червен кръст (бул. " Джеймс Баучер " 76) ще се организира брифинг по отношение на финансовата поддръжка, която БЧК ще окаже на потърпевшите от наводненията поданици на селата Каравелово, Слатина, Богдан и Войнягово, община Карлово.

София.
От 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира среща - полемика, проведена от представители на частни културни организации, кандидатствали по изключителната " Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации 2022 " на Национален фонд " Култура " (НФК) "

София.
От 12.30 часа Sense Rooftop Bar на бул. " Цар Освободител " 16, платформа за клинични изследвания с над 90 проучвателен центрове в 6 страни, ще проведат полемика на тематика: Къде в България пациентите имат достъп до новаторски лечения?

София.
От 13.00 часа в Пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Министерство на здравеопазването за показване на мобилното приложение " еЗдраве ", което обезпечава достъп на потребителите до персоналното им пациентско досие и вписаните в Националната здравноинформационна система електронни прегледи, посоки, предписания, ваксини, резултати от лабораторни проучвания и други Участие ще вземат служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, ръководителят на УС на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров и Борис Костадинов, шеф " Софтуерна интеграция " в " Информационно обслужване " АД.

София.
От 14.00 часа ще се организира постоянният брифинг на Централната изборна комисия по отношение на идните избори за народни представители, планувани за 2 октомври 2022 година Брифингът ще се състои в постройката на Народното събрание, пл. " Княз Александър І " № 1, вход откъм Ларгото.

София./к.к. " Боровец ".
От 14.30 часа, в к. к. Боровец, хотел " Самоков ", заместник-министърът на земеделието Георги Събев ще взе участие в Годишната асамблея-2022 година на Федерацията на самостоятелните синдикати от земеделието под наслов: " Селското стопанство в България е бранш за бъдещето - работещите в бранша са част от него! Време е! ".

София.
От 17.30 часа в двора на музея на ул. " Овче поле " 116, ще бъдат маркирани 124 години от рождението на Христо Смирненски с литературно-музикалната вечер

София.
От 18.00 часа пред постройката на Община Младост, ще се организира митинг против презастрояването и за опазването на зелените площи и парковете в София.

София.
От 18.30 часа в ресторант " Лаура " в НДК ще се състои премиерата на Христо Пимпирев " АНТАРКТИЧЕСКИЯТ СТОПАДЖИЯ "

София.
От 18.30 часа пред Национален замък на културата (НДК), ще бъдат извършени открити събития с проведени спортни интензивности, осведомителна акция за предварителна защита на сърдечно-съдовите болести и визуализация на " Живото сърце ", взаимно с доброволците от Асоциация на студентите по медицина в България.

София.
От 18.30 часа в Централно предверие на Национална библиотека " Св.св. Кирил и Методий ", ще се състои премиера на " Книга за Малина " - самобитен спомен и реверанс пред огромната наша поетеса, преводачка, сценаристка и издателка Малина Томова.

Банско.
от 19.00 часа в огромния салон на читалище " Никола Вапцаров " часа ви каним на концерт на Янек Мазулов и другари. Младите музиканти са подготвили за вас невероятна музикална стратегия от български и международни шлагери, а също по този начин и доста авторска музика.

Благоевград.
От 18.30 часа в Американския университет в България се провежда интернационална конференция " Русия, НАТО и Западът: Дезинформация и политически разногласия в Централна и Източна Европа "

Бургас.
От 10.30 часа кметът Димитър Николов ще участва на откриването на чисто новия образователен корпус с физкултурен салон на ОУ " Св. св. Кирил и Методий ".

Бургас.
От 18.30 часа на входа на Морската градина, ще бъдат извършени открити събития с проведени спортни интензивности, осведомителна акция за предварителна защита на сърдечно-съдовите болести и визуализация на " Живото сърце ", взаимно с доброволците от Асоциация на студентите по медицина в България.

Варна.
От 09.00 часа в хотел " Палм Бийч ", к. к. " Златни пясъци ", заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков ще открие 30-ата научно-практическа конференция на тематика: " Посрещане на провокациите по време на рецесия в бранш " Фуражи ".

Варна.
От 09.30 часа на входа на Морската градина Световният ден на сърцето ще бъде маркиран с детски игри, " Клиника за плюшени мечета ", открити спортни интензивности и осведомителна акция за предварителна защита на сърдечно-съдови болести, взаимно с Асоциация на студентите по медицина в България, Общината и сътрудници.

Варна.
От 10.00 часа в Арт салон на Радио Варна, ще се организира конференция на Дружество на кардиолозите в България. В конференцията ще вземат присъединяване член кор. проф. доктор Асен Гудев, дмн., ръководител на Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ), доцент Васил Трайков - определен ръководител на ДКБ за мандат 2022-2024, проф. Йото Йотов, поделение по кардиология, УМБАЛ " Света Марина " - Варна и Юлий Павлов - шеф на Център за разбори и маркетинг (с онлайн включване). Те ще показват резултатите от националното изследване за разпространяването на сърдечно-съдовите болести и диабета в България и събитията, с които тази година се отбелязва Световният ден на сърцето - 29 септември, у нас.

Варна.
От 13.00 часа ще се организира взаимно съвещание на комисиите " Обществен ред и сигурност ", " Опазване и възпроизводство на околната среда " и " Правна комисия ".

Варна.
От 18.30 часа зала " Пленарна ", Община Варна, ще се организира лекция на тематика: " Японската цивилизация през призмата на географския и други фактори ". Лектор: Светлана Иванова, PhD, експерт по История на Япония. Събитието е част от програмата на 33-те Дни на японската просвета в България. Организира Японски клуб Кизуна-Варна, с поддръжката на Посолство на Япония в България и на Община Варна

Видин.
От 17.00 часа пред Библиотеката във Видин ще бъде показан за първи път Библиобус.

Добрич./к.к. " Албена ".
В к.к. Албена ще бъде открит и XVII Национален конгрес на Дружество на кардиолозите в България. Това е един от най-големите научни конгреси у нас, в който се чака присъствено и виртуално да вземат присъединяване близо 1000 експерти от страната и чужбина. В рамките на формалното разкриване на конгреса ще се предава онлайн светлинният път на сърцето, тръгващ от София, преминаващ през Пловдив и достигащ до брега на Черно море. Той ще прекоси България, с цел да подсети на всички хора в България да " Използват сърцето си " и ще доближи до плажа на Албена, където студентите по медицина ще се причислят към апела с визуализация на " Живото сърце ", формирано от хора.

Добрич.
От 17.30 часа в Художествена изложба - Добрич, ще се състои разкриване галерия живопис " Сто стъпки светлина " на Христо Кралев

Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен спектакъл " Йордан Йовков ", ще се играе спектакъла " Примадони " на Драматичен спектакъл " Йордан Йовков "

Ловеч.
От 10.00 часа в салона на Ловчанско читалище " Наука - 1870 г ". ще се организира Четиридесет и четвъртото следващо съвещание на Общинския съвет в Ловеч.

Плевен.
От 11.00 часа в в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Плевен ще се организира спор на тематика " Проблемите на Плевен ". Той се провежда от Обществен съвет и гражданска самодейност в Плевен. Поканени са партии и обединения, регистрирани за присъединяване в парламентарните избори на 2 октомври. Сред проблемите, които ще бъдат разисквани са тези за бездомните кучета, качеството на водата и чистотата в града.

Пловдив.
От 09.30 часа в хотел Double Tree by Hilton, пл. " Св. Петка " №1, министърът на земеделието Явор Гечев ще открие, конференция за интелигентно земеделие " Поглед в бъдещето ".
От 12.00 часа, същия ден, министър Явор Гечев ще участва на подписването на Меморандум за съдействие сред Университет по хранителни технологии-Пловдив, Аграрен университет-Пловдив и Медицински университет-Пловдив за основаване на консорциума PlovdivWineUni.

Пловдив.
От 11.00 часа в парк-хотел " Санкт Петербург ", гр. Пловдив, заместник-министърът на земеделието доцент Крум Неделков ще открие Втория интернационален ветеринарномедицински конгрес, проведен взаимно от Българския ветеринарен съюз и Ветеринарна камара на Република Северна Македония

Пловдив.
От 18.30 часа пред община Пловдив, ще бъдат извършени открити събития с проведени спортни интензивности, осведомителна акция за предварителна защита на сърдечно-съдовите болести и визуализация на " Живото сърце ", взаимно с доброволците от Асоциация на студентите по медицина в България.

Русе.
От 18.00 часа в зала " Княз Александър I " на Историческия музей, Регионален исторически музей - Русе и Общоарменски благотворителен съюз " Парекордзаган " - Русе ще се състои представянето на книгата " АРМЕНСКАТА ОБЩНОСТ В РУСЕ ОТ XVII в. до 2022 година " с създател Хачик Лебикян.

Смолян.
Смолян ще е хазаин за седми път през последните 40 години на Националния празник на поезията. Организатори са Община Смолян, Съюза на българските писатели и Клуба на дейците на културата.

Стара Загора.
от 14.00 часа, в зала 203 на Община Стара Загора ще се организира конференция на уредниците на V Фестивал " Здравей, Здраве ".

Шумен.
От 09.00 Читалище " Боян Пенев " кв. Тракия ще бъде открита изложбата " Изкуство от боклуци "
От 10.00 в двора на ПГОХХТ Проф. доктор " Асен Златаров " ще се организира есенен базар

Шумен.
От 19.00 часа в Камерна зала " Рада Спасова ", ще се състои премиерата на " Бурунданга " по Жорди Галсеран.

Предизборни събития:

София.
От 10.00 часа в Българска телеграфна агенция - София ще се организира конференция на " Възраждане ". Темата е " Първата самодейност на " Възраждане " от акцията за опазване на българския лев ".

Сливен.
От 11.15 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Политическа партия " Български напредък " и Румен Петков, ръководител на съдружния им сътрудник АБВ

София.
От 16.00 до 19.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители на метростанция " Стадион Васил Левски ".

София.
От 16.00 до 19.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители на пазара в ж.к. " Младост 1 ".

София.
От 16.00 до 19.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители в парк " Гео Милев " и на спирката пред някогашния хотел " Плиска ".

София.
От 16.00 до 19.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители на метростанция " Мария Луиза " от страната на Пета градска болница.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР