София остава без нощен транспорт до есента. Миналата година той

...
София остава без нощен транспорт до есента. Миналата година той
Коментари Харесай

Кога ще върнат нощния транспорт в София?

София остава без нощен превоз до есента. Миналата година той беше спрян, с цел да се лимитират загубите към коронакризата. Общинският съвет занапред ще взема решение - по кое време да възобнови услугата за жителите, само че съгласно част от съветниците това няма да се случи преди месец септември.

От " Спаси София " упорстват нощният превоз да тръгне по-рано и оферират датата първи юли.

" Това е услуга, която съществува във всеки един град, който има претенциите да живее 24/7, който има претенциите да бъде актуален съвременен град с бизнес, който не работи от 9 до 6. Знаете, има задоволително доста сфери на публичния живот, които имат друго работно време и тези хора заслужават също да имат опция за пътуването си през нощта, а освен персонален автомобил или скъпо такси ", разяснява Борис Бонев.

Голяма част от столичаните поддържат концепцията.

" Абсолютно е наложително съгласно мен ", счита момче.

" Изобщо не е непотребен разход, по-скоро е доста положително влагане в града ", разясниха девойки.

" Беше мега комфортен от центъра да се прибера до " Дружба " през нощите, вместо да крещя такси ", показа столичанин.

" Може да го има, нали да не е на толкоз постоянно, колкото е денем, само че е хубаво да го има ", разяснява столичанка.

Общинските съветници занапред ще вземат решение по кое време да възстановят нощната линия. Тя обаче не е включена в настоящата рамка за публичния превоз до есента и по тази причина не се чака да бъде пусната по-рано.

" Не мисля, че е стопански целесъобразно преди месец септември да се възвръща нощният превоз. Още повече, че билет системата, която към този момент работи, демонстрира, че несъмнено има дисбаланс в натоварването. Тоест, има линии, които се движат съвсем празни или избрани курсове от тези линии ", изясни ръководителят на Комисията по превоз в СОС Карлос Контрера.

Обсъждат се и промени, свързани с маршрутите, разписанията и заплащането на нощния превоз.

Стажант-репортер: Златина Иванова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР