София. Омбудсманът Мая Манолова организира обществено обсъждане на тема Защита

...
София. Омбудсманът Мая Манолова организира обществено обсъждане на тема Защита
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова ще представи на обществено обсъждане законопроект за ограничаване свръхправомощията на банките

София. Омбудсманът Мая Манолова провежда публично разискване на тематика „ Защита от неравноправни клаузи и свръхправомощията на банките ”, което ще се състои на 25 февруари 2019 година от 11.30 часа в институцията на омбудсмана на ул. „ Георг Вашингтон “ 22. Това оповестиха от пресофиса на Мая Манолова . На форума публичният бранител ще показа законопроект за ограничение свръхправомощията на банките с промени в Гражданския процесуален кодекс.
Срещу България има наказателна процедура поради противоречие с правото на Европейския съюз по отношение на неравноправните клаузи в потребителските контракти, за което Европейската комисия даде през януари т.г. на страната ни двумесечен период за справяне с казуса.
Целта на полемиката е да бъде разисквана смяна в нормативната уредба, която да обезпечи отбрана на потребителите, включително на финансови услуги, предоставяни от банки и други кредитни институции, при снабдяването им с изпълнителен лист по реда на заповедно произвеждане, както и отбрана от неравноправни клаузи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР