София няма да остане на студено заради задълженията на столичната

...
София няма да остане на студено заради задълженията на столичната
Коментари Харесай

Зам.-министър Дамянов: София няма да остане на студено заради задълженията на Топлофикация

София няма да остане на студено поради отговорностите на столичната „ Топлофикация “, заяви заместник-министърът на енергетиката Мирослав Дамянов.

Министерството и Българският енергиен холдинг разискват разновидности за инвестиция в топлофикационното сдружение, с цел да се реши дълготрайно въпросът с дълга на топлофикационното сдружение, съобщи изпълнителният шеф на Българския енергиен холдинг Валентин Николов:

„ Ние с преднамерено писмо - на следващия ден или вдругиден, ще предложим на нашия принципал да се сътвори работна група сред Министерството на енергетиката, Столична община, „ Топлофикация “, „ Булгаргаз “ – надлежно основатели ще бъдем ние, за решение на казуса дълготрайно и възможното придобиване на благосъстоятелност в „ Топлофикация “, като вероятен вид на решение на казуса. При всички случаи вложенията, които са нужни да се създадат в „ Топлофикация София “, Български енергиен холдинг “ е в положение да направи “.

Мярката занапред ще се разисква, а като краткотрайно решение от "Булгаргаз " оферират енергийният холдинг да изкупи вземанията на „ Топлофикация София “.

Задълженията на сдружението през последните дни понижиха с 10 милиона лв., които бяха преведени на "Булгаргаз ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР