София. Необходима е постоянна база на НАТО в Черно море.

...
София. Необходима е постоянна база на НАТО в Черно море.
Коментари Харесай

Елена Поптодорова, Асоциацията на Атлантическия договор: Необходима е постоянна база на НАТО в Черно море

София. Необходима е непрекъсната база на НАТО в Черно море. Това сподели за обзорното „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Елена Поптодорова, вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия контракт и някогашен дипломат в Съединени американски щати. Тя добави, че посредством такава база обособените черноморски страни ще имат нужния боен потенциал, с цел да се опълчват на заканите от Руската федерация. Според нея българските военноморски качества са на процедура несъществуващи, а румънските са малко по-добре от родните. Турция има лична политика във връзка с морското си наличие, макар участието си в Алианса, сподели още тя.
Най-доброто би било групово решение за създаване на военноморска база на НАТО в Черно море. Поради особеностите на трите обособени страни – Румъния, България, Турция, за мен най-хубавото би било да бъде във Варна или Бургас дотолкоз, доколкото България е най-оголена. Ние сме като гол охлюв в областта на сигурността, а и освен в нея, в групата страни по западното крайбрежие на Черно море “, сподели още вицепрезидентът на Асоциацията на Атлантическия контракт.
По отношение на Украйна, Елена Поптодорова разяснява, че и тя се е оголила, само че до момента в който страната не е член на НАТО, Алиансът няма фиктивен път, по който да участва за да помогне на Киев. Въпреки че политиката на Съединени американски щати прави повече в тактически проект, дълготрайната вероятност за подсигуряване на сигурността в Черно море минава през Северноатлантическия контракт, сподели още някогашният дипломат на България в Съединени американски щати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР