София. Най-високотехнологичната израелска болница Адаса и Софийска лекарска колегия на

...
София. Най-високотехнологичната израелска болница Адаса и Софийска лекарска колегия на
Коментари Харесай

Най-високотехнологичната израелска болница Адаса и Софийска лекарска колегия на БЛС ще си сътрудничат за осигуряване на безплатни курсове и специализации на български лекари

София. Най-високотехнологичната израелска болница " Адаса " и Софийска лекарска гилдия на БЛС ще си сътрудничат за обезпечаване на безвъзмездни курсове и специализации на български лекари. Това стана ясно по време на конференция, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ” . Д-р Асен Меджидиев, зам.-директор на УМБАЛСМ „ Пирогов “ и ръководител на Столичната лекарска гилдия на БЛС заяви, че самодейност е на Столична лекарска гилдия, която сътвори Фонд „ Лекарска взаимопомощ “ през декември месец предходната година за възстановяване на квалификацията на млади лекари във всички специалности.
„ Целта е тези лекари да отиват в израелската болница, по предложение на ръководителите и шефовете на клиники и лечебни заведения, по отношение на това какви потребности и какви квалифицирани фрагменти имат те. Ръководителите ги оферират на Столична лекарска гилдия “, изясни Асен Меджидиев и добави, че колегията ще ги изпраща и финансира специализацията им в чужбина. По думите му концепцията е лекарите да получат равнище на подготовка и да останат в България. Д-р Меджидиев разяснява, че осигурявайки специализациите, ръководителите на лечебни заведения, могат да обвържат лекарите и с контракт. Той разясни, че „ Адаса “ в Йерусалим е първата болница, с която е подписан подобен контракт. „ Това е една от най-високотехнологичните лечебни заведения в Израел, която предлага неповторими условия за специализиране на наши сътрудници. Има безусловно всички специалности на доста високо равнище. Специалисти от целия свят работят в болница „ Адаса “, акцентира доктор Меджидиев. Той посочи, че договорът за специализациите е подписан на 24 януари тази година. „ Допълнително изискване в този контракт е, че се предлага и опцията на лекари от болница „ Адаса “ също да реализират лексикони курсове и да оказват помощ в оперативна и всякаква активност в лечебните заведения, когато има потребност от това “, сподели Асен Меджидиев. „ Работим и в насоката на насърчаване на дигитализацията. Идеята ни е доста скоро да изпълним с огромните лечебни заведения в България телекомуникация, или телемедицина сред двете структури, с цел да може обменът да се реализира по-лесно “, сподели още той.
Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР