София. На територията на Сирия е разгърната единна интегрирана система

...
София. На територията на Сирия е разгърната единна интегрирана система
Коментари Харесай

Полк. проф. Димитър Недялков, Военна академия „Г. С. Раковски“: На територията на Сирия е разгърната единна интегрирана система за противовъздушна отбрана

София. На територията на Сирия е разгърната единна интегрирана система за противовъздушна защита, която играе решаваща роля за метода, по който се водят военни дейности. Това изясни в изявление за Радио „ Фокус “ полковник проф. Димитър Недялков, шеф на Катедра „ Военновъздушни сили и противовъздушна защита ” на Военна академия „ Георги Стойков Раковски “, боен авиатор, водач I-ви клас. Той изясни, че от настоящата в региона формация, с изключение на системите, които образуват единна радиолокационна картина на въздушното пространство, главно се употребяват земно основани системи за противовъздушна защита, като в Сирия разполагат и с нова съветска система за прихващане на цели на пределно дребна височина. „ Самолети от вида СУ-30, СУ-34, СУ-24, СУ-25, както и обособена смесена вертолетна ескадрила, а корабна формация на Русия се стреми да управлява морските пространства. По отношение на това, с което се чака Съединени американски щати да нападат, са ракетите Томахоук. В момента в региона има два кораба, които разполагат с по 60 ракети от този вид на борда си “, сподели проф. Димитър Недялков.
Той добави, че българските политици би трябвало доста деликатно и уравновесено да подхождат към обстановката, тъй като не би трябвало да се не помни, че Турция към този момент е фронтова страна, а България граничи с боен спор от огромен мащаб.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР