София. Много българи все още вярват на магии, суеверия и

...
София. Много българи все още вярват на магии, суеверия и
Коментари Харесай

Protothema: Българите продължават да вярват в свръхестествени сили

София. Много българи към момента имат вяра на вълшебства, суеверия и теории на конспирацията, съгласно данните от анкета, извършена от организация „ Тренд “, оповестена в четвъртък, написа електронното издание на гръцкия вестник Protothema .
Съгласно данните от изследването, 40% от възрастните българи имат вяра, че скрито общество ръководи света, 75% имат вяра на предсказанията на починалата „ пророчица “, известна като Баба Ванга и 73% чукат на дърво, с цел да предотвратят нещастията.
Що се отнася до извънземните, съвсем една трета от българите имат вяра, че те съществуват.
Нещо повече, 19% мислят, че хората към този момент са осъществили контакт с тях и 14% са сигурни, че извънземните към този момент са на земята и живеят измежду нас.
Вярата в тайните общества и конспирациите е почти на същото равнище. „ Тренд “ откриха, че: 66% от българите мислят, че се измислят нови типове болести, с цел да се усилят продажбите на медикаменти и 40% мислят, че светът се управлява от скрито общество.
Почти половината от участвалите в проучването имат висше обучение, показват от „ Тренд “.
Една трета от българите са ходили на „ гледачки “ или магьосници, което изяснява високите равнища на религия в свръхестествените сили или качествата за предсказание на бъдещето – 63-64% имат вяра, че те съществуват, до момента в който 54% имат вяра в свръхестественото лекуване, сочат данните на „ Тренд “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР