София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна

...
София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова и изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов подписаха споразумение за партньорство

София. Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова и Евгений Иванов, изпълнителен шеф и член на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) подписаха съглашение за партньорство във връзка идното ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на министерството .
Споразумението е израз на действителното партньорство сред страната и българското предприемачество за подготовката и реализирането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година Ясно е заявена волята, че българските производители и снабдители, и предлаганите от тях артикули и услуги би трябвало да бъдат в центъра на общата цел да бъде разпространявана страната ни измежду останалите европейски страни.
Документът дава опция членовете на КРИБ, които имат предпочитание, да създадат своите оферти за спонсорство. „ По този метод даваме опция на представителите на българския бизнес от една страна да разпространяват своите артикули и услуги, а от друга да работим дружно за положителния имидж на страната ни измежду останалите европейски сътрудници “, разяснява министър Павлова.
„ Отговорният бизнес, представляван от КРИБ, постоянно ще поддържа българското държавно управление, когато националният интерес го изисква. В сегашния случай, Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е еманация на върховен народен интерес “, уточни Евгений Иванов.
Очаква се в интервала на председателството от шест месеца България да посрещне над 22 000 посетители - членове на делегации на най-високо равнище и публицисти от всички европейски страни.
С Решение на Министерския съвет от 28 юли 2018 година планът на съглашение беше утвърден и министърът за Българското председателство беше акредитиран да подписва споразуменията за партньорство.
Водещи български компании и представители на огромни задгранични корпорации към този момент демонстрираха интерес към предоставената опция. Заявки за дарения има от страна на производители на вода, безалкохолни питиета, бира и вино. Заявено е предпочитание за спонсорство и от производители на текстил за подаяние на облеклото на доброволците и на подаръчните комплекти за делегатите.
Спонсорството се реализира при спазването на правилата на гласност, бистрота, равнопоставеност и конкуренция, в сходство с условията на законодателството на републиката и на общите политики, провеждани от Европейския съюз, е записано в съглашението. Изрично е упоменато, че спонсорите на председателството не получават комерсиално преимущество в нормативно уредената конкурентна пазарна среда, както и че държавното управление не показва желания към обособени производители, снабдители, артикули, услуги, търговски марки и други със подобен темперамент.
През последните месеци министър Лиляна Павлова и екипите, които работят по подготовка на Българското председателство, организираха поредност от срещи с представителите на бизнеса у нас, по време на които беше отправена покана към всички български производители и снабдители да станат сътрудници в организацията на събитието.
Спонсорството или поканата за партньорство към бизнес-организациите е процедура, въведена още с първите ръководи. Опитът, който ще следва и България, е сътрудниците да бъдат обществени и да останат на уеб страницата на Българското председателство през целия 6-месечен интервал, а фирмените знаци на фирмите да бъдат изложени в НДК, където ще се организират главните събития по време на провеждането на Съвета на Европейски Съюз у нас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР