София. Министърът на културата Боил Банов проведе днес неформална работна

...
София. Министърът на културата Боил Банов проведе днес неформална работна
Коментари Харесай

Министър Боил Банов: Моят личен срок за приключване на преписка, постъпила в Националния институт за недвижимото културно наследство, ще бъде месец и пет дни

София. Министърът на културата Боил Банов организира през днешния ден неофициална работна среща с представители на браншови организации в областта на строителството. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на културата . Участваха представители на управленията на Българската асоциация на архитектите и инженерите, Камара на строителите в България, Съюза на архитектите, Камарата на архитектите и на Камарата на инженерите в капиталовото планиране.
Министър Банов показа измененията, които реализира Министерството по повод работата по опазването на паметниците на културата. „ Моят персонален период за приключването на една кореспонденция, постъпила в Националния институт за недвижимото културно завещание (НИНКН), ще бъде един месец и пет дни, а не както е в този момент по закон – 4 месеца ”, акцентира той. Министърът изясни, че ведомството ще се стреми към по-голяма действеност, редуциране на крайните периоди, тъй че всички процеси да бъдат оптимално усъвършенствани. Това ще бъде реализирано и посредством преместването на НИНКН в централната постройка на Министерството. Освен това целият списък на Института ще бъде наведен в съответен тип и цифровизиран, което ще снижи доста и корупционния риск.
„ Виждате, че се стремим да бъдем разумни и това малко по малко стартира да проличава в работата на Института ”, посочи министърът. Той се ангажира паметниците със статут „ за сведение “, които са 25 000, да бъдат сведени до нула. „ Това е работа, от която е бягано в продължение на 40 години, и аз съм решен да я свърша “, безапелационен бе министърът.
Банов увери присъстващите на срещата, че е отворен към всевъзможни хрумвания и оферти, в това число и за промени в нормативната уредба, тъй че средата да се възстановява. „ Смисълът на тази среща е да обединим напъните си по този начин, че всички да заработим по-добре ”, добави той.
Министърът уточни, че той и екипът му се стремят всички смислени планове да бъдат осъществени. По думите му методът към всяка постройка следва да е съгласно нейната специфичност. Допълни: „ В същото време има обекти, ориста на които не трябва да се взема решение „ на парче ”, а би трябвало да се гледа добавената стойност, която имат като цели ансамбли или квартали “.
От своя страна представителите на браншовите организации благодариха на министър Банов за напъните. Участниците в срещата се сплотиха към мнението, че срещата в този формат е добре да стане регулярна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР