София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с

...
София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов прие в Министерския съвет делегация от Саудитска Арабия

София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд, консултант в Кралския двор на Саудитска Арабия, и водена от него делегация. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Българският министър председател и саудитският принц разискаха двустранното съдействие в региона на инфраструктурата, енергетиката, промишлеността и хранително-вкусовата индустрия. Провелите се през днешния ден диалози са част от открития разговор след формалното посещаване на премиера Бойко Борисов в Кралство Саудитска Арабия в края на ноември 2017 година, когато за първи път в историята на двустранните връзки се реализира аудиенция на толкоз високо ниво. В осъществяване на постигнатите тогава договорености в Рияд е и актуалното посещаване на принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд.
Целта на срещата в Министерския съвет бе разискването на съответни дейности за усилването на съдействието сред двете страни. „ Саудитска Арабия е перспективен външноикономически сътрудник на България “, уточни министър председателят Бойко Борисов при диалога си с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд.
От своя страна, саудитският принц изрази сърдечна признателност за гостоприемството и приветства съдействието на най-високо равнище сред двете страни. „ Днешното посещаване е удостоверение на това. Ще работим за сполучливо осъществяване на всички хрумвания в региона на стопанската система, търговията и политиката “, добави принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд. В ръководената от него делегация бяха още съветникът към Генералния секретариат на Министерския съвет Ахмед Агил Алхатиб, заместител ръководителят на Саудитския фонд за развиване Халид Сулайман Алхудайри, съветникът по интернационалните връзки Хайфа Джедеа, чиновниците от Кралския двор Фаваз Мохамад Алхажри и Тамер Мохамед Алхухайни и заместител шефът по киберсигурността Мохамед Салех Алхомрани.
В рамките на диалозите със саудитската делегация беше контрактувано посещаване на министъра на стопанската система Емил Караниколов в Саудитска Арабия, където с неговия сътрудник да стартират работа по съответни планове.
Целта на срещата в Министерския съвет бе разискването на съответни дейности за усилването на съдействието сред двете страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР