София. Лошото състояние на пътната инфраструктура и дупките по пътищата,

...
София. Лошото състояние на пътната инфраструктура и дупките по пътищата,
Коментари Харесай

Жители на Елена, Лясковец и Златарица: БСП търси диалог с хората, показва желание за промяна

София. Лошото положение на пътната инфраструктура и дупките по пътищата, неналичието на достъп до качествено опазване на здравето и болница в община Елена, обезлюдяването на общината, неналичието на нови производства и работни места, неравенството в приходите сред София и дребните градове бяха единствено част от тематиките, които жителите на гр. Елена сложиха пред народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Александър Симов, Явор Божанков и Георги Андреев. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Повишаването на цената на хляба също бе измежду обсъжданите на срещата проблеми. Народните представители разясниха, че задачата на Българска социалистическа партия е посредством „ Визия за България “ икономическите райони да бъдат нормализирани. „ След като имаме окончателния вид на документа, ще бъдат създадени и районни цели, които последователно да решат проблемите на всеки един район “, споделиха те. Народният представител Александър Симов разяснява, че това, което Българска социалистическа партия показва пред хората, е единствено първичният стадий на документа и социалистите чакат да чуят техните хрумвания. Народният представител Явор Божанков разяснява, че повишението на цената на хляба и реакцията на ръководещите демонстрира какъв брой огромен е казусът. Той добави, че хлябът е извънредно значима стока, която влиза всеки ден във всеки дом и по тази причина Българска социалистическа партия предлага Данък добавена стойност за него да бъде понижено на 5%. „ Намаляването на Данък добавена стойност върху хляба е част от по- огромния диалог за диференцирано Данък добавена стойност на някои храни от първа нужда “, сподели националният представител Героги Андреев.
Народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Кристина Сидорова и Йордан Младенов разискаха „ Визия за България “ с поданици на общ. Златарица. Проблемите на дребните аграрни стопани, преизчислението на пенсиите, неналичието на качествено обучение бяха главните проблеми, които те сложиха пред народните представители. Оказа се, че макар че Златарица е единствено на 20 км. от регионалния град, в града няма пречиствателна станция, канализация, а дупките по улиците са на всяка крачка. Управляващите, и по-специално ГЕРБ, не се интересуват от дребните обитаеми места и това си проличава, по тази причина започнахме основаването на проект за бъдещето на България “. Това сподели националният представител Йордан Младенов. Той добави, че Визията може да не е идеалният план, само че ще бъде доразвита, с цел да излезе България от тази обстановка на задълбочаващи се рецесии. Пред жителите на Златарица той показа и предложенията на „ Визия за България “ за дребните аграрни стопани. „ Финансиране построяването на мрежа от фермерски пазари, понижаване административната тежест за достъп до пазара на дребните ферми, рационализиране на БДС с приоритет българското произвеждане, нулеви ставки на Данък добавена стойност за храни, направени единствено от естествени първични материали, без следи от консерванти, заместители и подобрители. Това са част от нашите оферти за стимулиране на дребните аграрни стопани “, изясни Младенов. Народният представител Кристина Сидорова сподели, че във Визията е планувано преизчисляване на пенсиите съгласно настоящия застрахователен приход. Относно достъпа до обучение, тя съобщи, че „ Визия за България “ предлага еднообразно обучение за всички, без значение дали учебното заведение е в огромен град или дребна община.
Пред жителите на Лясковец „ Визия за България “ бе показана от народните представители Кристиан Вигенин, Славчо Велков, Героги Стоилов и Иван Иванов. Те обявиха, че Визията не предлага просто промяна на една партия с друга, а на целия модел на ръководство на България. „ Затова би трябвало да имаме мощна поддръжка от обществото “, обясниха народните представители Пред жителите на Лясковец националният представител Славчо Велков показа целите на Визията в региона на сигурността и защитата.Той разяснява, че левицата преглежда националната сигурност в необятен проект. В нея включваме районното развиване, опазването на здравето, образованието “, сподели още Велков. „ Насърчаването на българското земеделие и родното произвеждане е доста значимо за нас, тъй като страната ни има опциите да създава качествена продукция. Точно по тази причина сме заложили преференции за дребните аграрни стопани и зеленчукопроизводството във Визията “, сподели националният представител Героги Стоилов. Народният представител Иван Иванов показа „ Визия за България “ в частта- Регионално развиване. Той съобщи, че проблемите на дребните обитаеми места се задълбочават поради това, че локалната власт и децентрализацията на районите са останали на назад във времето. Промените в данъчната политика и прогресивното подоходно облагане също бяха разисквани по избор на жителите на Лясковец. „ Визия за България “ предлага специфична политика за дребните общини и по-слабо развитите райони. „ Тези региони ще могат да се възползват от нов „ Национален фонд за доближаване сред районите “. Цел за този фонд е той да се концентрира във финансиране на тези вложения в изостаналите райони, които водят към възходящо доближаване и постепенни промени, в това число в области- като обучение, локален потенциал и положително ръководство “, сподели Кристиан Вигенин. На срещата в Лясковец участваха и представители на разнообразни партии, които разясниха, че в годините на прехода у нас са одобрявани доста документи, само че в този момент за пръв път има друг метод и това, че се търси разговор с обществото, демонстрира желанието на Българска социалистическа партия за същинска смяна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР