София Лорен, 89-годишна холивудска икона, се възстановява от операция след падане в дома си в Женева

...
Рим — италианската екранна легенда София Лорен се възстановяваше в
Коментари Харесай

Рим — италианската екранна легенда София Лорен се възстановяваше в понеделник след операция на бедрото след падане в дома й в Женева. Звездата получи фрактури, когато падна в неделя само дни след 89-ия си рожден ден, но последвалата операция беше успешна, според изявление от едноименната верига ресторанти на Лорен.

„Сега тя ще трябва да наблюдава кратко период на възстановяване, последван от курс на рехабилитация", се казва в съобщението. „За щастие всичко мина добре и Синьора ще се върне при нас много скоро.“

Родена в бедност в Неапол, Лорен се издига до холивудска звезда, печелейки два Оскара по пътя.

< p>Тя също така беше един от големите секс символи на 50-те и 60-те години на миналия век и най-известният експортен филм на Италия. Но тя пренебрежително разчиташе само на външния вид, като веднъж каза: „Да си красива никога не може да навреди, но трябва да имаш повече. „Трябва да блестиш, трябва да си забавен, трябва да накараш мозъка си да работи, ако имаш едно."

интервю за "CBS Sunday Morning", че "външният вид – може би е важен във филмите... но е това, което трябва да дадеш вътре в себе си, в душата си, в всичко; начина, по който вярваш в нещата, начина, по който си със семейството си, начина, по който си с приятелите си... това е животът, наистина. Това е хубав живот.“

През тази година тя прекъсна продължилото десетилетия отсъствие от филми, за да изиграе главната роля в „La Vita Davanti a Se“ (Животът напред) на Netflix, режисиран от нейния син Едоардо Понти, за оцеляла от Холокоста, която развива невероятно приятелство със сенегалско сираче.

Тя спечели овациите на критиците за изпълнението си, почти шест десетилетия след като спечели Оскар за филма на Виторио де Сика "La Ciociara" ("Две жени" ) за изнасилване на майка по време на войната.

През 1991 г. тя получи и почетен Оскар за цялостно творчество.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР