София. Лидерът на БСП Корнелия Нинова и членове на партията

...
София. Лидерът на БСП Корнелия Нинова и членове на партията
Коментари Харесай

БСП и президентът Румен Радев стигнаха до консенсус по теми от проекта „Визия за България“

София. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и членове на партията разговаряха с президента Румен Радев в постройката на Президентството. Инициативата за срещата е на управлението на политическата групировка, а подов за нея е представянето на плана „ Визия за България “. По време на диалога президентът Румен Радев означи, че планът „ Визия за България “ не съставлява предизборна стратегия, написана в къси периоди за разширение на електоралната база, а с него се търси необятен спор и единодушие за решения на всеобхватни и дълбоки публични проблеми. Той счита, че от предлаганите хрумвания на визията биха могли да се възползват всички български жители. В рамките на полемиката вицепрезидентът Илияна Йотова уточни, че документът пробва да промени статуквото, защото финансовата и икономическата инфраструктура ще предопределят значително развиването на обществената инфраструктура. След проведенaта среща, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че с президента Румен Радев са стигнали до консенсус по доста позиции от плана. Тя посочи, че полемиката сред представителите на Българска социалистическа партия, президента и неговия екип от 15 души е бил доста подробен и ориентиран в секторни политики. „ Получихме приветствие за това, че сме подхванали този диалог и сме предпочели този метод към българското общество - за всеки, който желае да се включи транспарантно с необятен публичен спор по публични въпроси “, сподели тя. Корнелия Нинова посочи, че диалозите са били ориентирани главно към браншове като опазване на здравето, стопанска система, районно развиване, обучение, обществена система и просвета, както и нуждата от построяването на политики с дълготрайни вероятности. Тя изясни, че са коментирали съответни оферти като усилване на ролята на страната в основни браншове в публичния и политическия живот. Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че по време на срещата с президента се е стигнало до единодушие по въпроса за връщането на доверието в институциите, тъй като съгласно нея сега те не се употребяват с такова от българските жители. Тя сподели също, че всички присъстващи на срещата са били на едно мнение, че цели системи в държавната конструкция се нуждаят от промяна на моделите, с които се ръководят.
Лидерът на Българска социалистическа партия означи, че планът „ Визия за България “ не предлага съответен различен бюджет, само че засяха сфери, които се отразяват върху него. „ Представих различен модел на данъчна политика и изразихме позиция, че освен това неравноправие, което има в България, в този момент настоящият данъчен модел не е добър, тъй като ще продължава да задълбочава неравенствата. В рамките на това приказвах за прогресивно и фамилно облагане, за понижаване на Данък добавена стойност и преизчисляване на пенсии, “ изясни още тя.
Корнелия Нинова посочи, че диалогът с президента Радев в бил напълно ориентиран към разискване на „ Визия за България “, като изясни, че не са коментирали тематики за обща управническа стратегия или за предварителни избори. Тя сподели също, че се чака до края на годината да се организира още една такава среща, откакто се съберат съответни рекомендации от българските жители, специалисти и учени по плана „ Визия за България “.
От страна на Българска социалистическа партия, в полемиката взеха присъединяване зам.-председателите на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев, Крум Зарков, секретарят на групата Ирена Анастасова, народните представители проф. Георги Михайлов, Георги Гьоков, Любомир Бонев, Славчо Велков, членът на ИБ на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров, основният специалист в направление „ Публични политики “ към Народно събрание на Българска социалистическа партия Пламен Милев, Любомир Георгиев - началник на отдел „ Коалиционна политика " на Народно събрание на Българска социалистическа партия, Мадлен Стоянова - началник на бранш „ Връзки с гражданското общество “ на Народно събрание на Българска социалистическа партия.
От страна на президнетството, в полемиката взеха присъединяване президентът на Република България Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, Иво Христов - шеф на кабинета на президента, Надя Младенова - шеф на кабинета на вицепрезидента; Димитър Стоянов - основен секретар; Пламен Узунов - секретар по правни въпроси и антикорупция; Гълъб Донев - секретар по обществени политики и здравеопазване; Юлияна Димитрова - секретар по стопанска система и вложения, Цвета Тимева - секретар по районно развитие; Емилия Друмева - секретар по правни въпроси; Николай Копринков - консултант по вътрешна политика и гражданско общество; Валентина Танева - консултант по обучение, просвета и иновации; Илия Христозов - консултант по стопанска система и инвестиции; Ирина Николова Гъркова - консултант по нематериалност и култура; Стефан Янев - секретар по сигурност и защита.
Даяна ДЮЛГЕРОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР