София. Концертът Музиката на Западните Балкани отбеляза края на първото

...
София. Концертът Музиката на Западните Балкани отбеляза края на първото
Коментари Харесай

Концертът „Музиката на Западните Балкани“ закри Българското председателство на Съвета на ЕС

София. Концертът „ Музиката на Западните Балкани ” означи края на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Той беше открит от министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, оповестиха от пресцентъра на министерството .
Шест месеца нашата страна беше под светлината на прожекторите, а нашите екипи и доброволци бяха лицето на България. С тях показахме, че България е почтена за нелеката работа, сподели министър Павлова при откриването. Тя благодари на всички младежи, които безусловно и изцяло гратис са работили за идеята, на екипа на НДК за денонощната работа и на целия екип на НСО, Министерство на вътрешните работи и на всички служби, създали сполучливо Българското председателство, а страната ни и Балканите – център на събитията в Европа. Министърът благодари и на всички софиянци и посетители на града за проявеното самообладание и схващане към ограниченията, подхванати за гарантирането на сигурността и спокойствието на провежданите събития.
Председателството не завършва, то единствено се реалокира в Австрия. Продължаваме! Тази вечер ще си създадем с Теодосий Спасов една хубава вечер, приветства феновете и ръководителят на Съвета на шефовете на НДК Борислав Велков.
Стотици столичани се събраха довечера пред новата открита сцена на НДК, с цел да се насладят на прелестните осъществявания на Теодосий Спасов и неговата групировка Western Balkans Band BG, и на музикантите от Спектрум и 4th Edition. Концертът стартира с осъществяване на вокален отбор „ Славяни “ на Софийската филхармония и осъществяването на песните „ Дафино вино “ и „ Тръгнала е дребна мома “.
Близо четиричасовото събитие, което бележи края и на Българското председателство, приключва със заря.
Концертът се организира в парка зад НДК, където беше формалният вход за ръководителите на делегациите, откъдето минаха всички водачи от Европейски Съюз, еврокомисари и над 400 министри на държавите-членки. На това място беше направена и историческата фотография на всички водачи на Европейски Съюз и Западните Балкани, които се разходиха по алеите до „ моста на влюбените “.
Последното от културните събития, съпътстващи провеждането на първото ротационно председателство на страната ни е отдадено точно на Западните Балкани – един от „ българските цели “ на председателството. Този приоритет беше припознат и от Австрия, която ще продължи да работи по него през идващите шест месеца.
С избирането на тематиката на това културно събитие уредниците – Министерство за Българското председателство, Министерството на културата и НДК – удостоверяват, че страната ни ще продължава да работи за просперитета, развиването, сигурността, свързаността и европейската вероятност на района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР