София. .Извънредно заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК

...
София. .Извънредно заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК
Коментари Харесай

Перник: Извънредно заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК се проведе днес под председателството на областния управител Ирена Соколова

София. .Извънредно съвещание на общото заседание на Асоциацията по ВиК се организира през днешния ден под председателството на регионалния шеф Ирена Соколова, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Перник .
Една от главните точки, заложени в дневния ред, беше приемане на работни правила за отчитане и приемане на вложения, осъществени от „ ВиК ” ООД – Перник. Методиката е направена, съгласно инструкции от Министерство на районното развиване и благоустройството и условията на двете страни – Асоциацията по ВиК и оператора.
„ Изработването на общ механизъм за работа, улеснява кореспонденцията и координацията посред ни. По този метод слагаме ясна рамка за критериите при установяване на финансовите инвестиции във ВиК бранша в региона. Ясно избраните стъпки ще съкратят и периодите за приемането на всяка осъществена инвестиция и ще имаме ясна проследимост на вложените средства ”, съобщи Соколова.
По предложение на губернатора събранието реши да бъде проведена работна среща на членовете и счетоводителите им с финансовия отдел на „ ВиК “ООД, с цел да бъдат уеднаквени критериите за осъществяваните от водния оператор вложения, тяхното приемане и осчетоводяване.
Друга тематика разисквана в хода на съвещанието беше разглеждане и приемане на Подробна капиталова стратегия за вложения в активи - ВиК-системи и уреди, публична-държавна и/или публична-общинска благосъстоятелност за 2018 година на територията на пернишка област. Програмата планува 356 000 лв. за реорганизация и създаване на ВиК уреди. Тя е направена в сходство с наставления от Министерство на регионалното развитие, разказани в писмо до регионалния шеф.
Бяха прегледани и капиталовите стратегии за минали отчетни интервали - 2016 година и 2017 година, които са изпълнени.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР