София. Изложението Ваканция и спа Експо“ посреща над 20 хил.

...
София. Изложението Ваканция и спа Експо“ посреща над 20 хил.
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Изложението „Ваканция и спа Експо“ посреща над 20 хил. гости от 22 страни - за България това е огромна чест, привилегия и доверие

София. Изложението „ Ваканция и спа Експо “ посреща над 20 хиляди посетители от 22 страни и за България това е голяма чест, привилегия и доверие. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на едно от най-големите туристически изложби у нас - интернационалната туристическа борса „ Ваканция и спа Експо “, чието 35-о издание ще се организира от 14 до 18 февруари, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ За мен е голяма чест и наслаждение за 35-и следващ път да открием „ Ваканция и спа Експо “ изключително в този момент, по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Изключително съм радостна, че за 35-и следващ път посрещаме повече от 350 изложители и над 20 хиляди посетители от над 22 разнообразни страни. Това е голяма чест, привилегия и доверие за това, че имаме такава интернационална борса и в София, която Министерството на туризма ще продължи да поддържа и да надгражда. И доказателство за това е, че за първи път има страна сътрудник – Сърбия, на която желая най-сърдечно да благодаря за доверието “, сподели още Ангелкова.
Тя напомни, че през вчерашния ден се е провела неофициалната среща на високо равнище на министрите на туризма в границите на Българското председателство. „ Основните тематики, които обсъдихме там, бяха свързани с това какъв брой е значим туризмът за стопанската система на нашите страни, за стопанската система на Европа и какъв брой е значимо с обединени старания да промотираме Европа като дестинация. Туризмът интегрира хората, стоките и услугите, само че той е и проводник на мира, на другарството и на положителните взаимоотношения. И аз откровено имам вяра, че точно на днешната борса ще се основат нови бизнес взаимоотношения, нови другарства, нови благоприятни условия и нови вероятности. Ще бъдат показани районите и общините на нашата страна и цялото културно-историческо завещание и хубостите на България “, изясни министърът.
Ангелкова посочи, че туризмът е освен главен приоритет на българското държавно управление, само че той образува и 13% от Брутният вътрешен продукт на страната. „ Само за предходната година ние посрещнахме над 8,8 млн. задгранични туристи, което е със 7,6% растеж. И тази година още веднъж чакаме да отбележим растеж. Приблизително 7 милиарда лв. са приходите от интернационален туризъм през 2017 година и над 10% растеж. Това ни подрежда на едни от водещите места в Европа като желана дестинация за туризъм. И това ни прави още по-отговорни и ни задължава да предлагаме още по-качествен туристически артикул. Затова държавното управление и бизнеса продължаваме да създаваме политиките, които да доведат до повишението на това качество, и България да се нарежда във високия клас туризъм, тъй като заслужава това “, сподели още тя.
Цветилена СИМЕОНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР