София. Издигнат е първият стълб на новата електропроводна линия 400

...
София. Издигнат е първият стълб на новата електропроводна линия 400
Коментари Харесай

ЕСО: Издигнат е първият стълб от вътрешен електропровод 400 kV между Марица Изток и Бургас

София. Издигнат е първият дирек на новата електропроводна линия 400 kV, свързваща подстанция „ Марица изток “ с подстанция „ Бургас “, оповестиха от Енергийния систематичен оператор .
Електропроводът, част от вътрешната 400-киловолтова преносна електрическа мрежа на България, е с дължина 150 километра. Трасето на новата въздушна линия минава през територията на осем общини Гълъбово, Тополовград, Тунджа, Елхово, Стралджа, Карнобат, Камено и Бургас.
Електропроводът е един от петте плана от общ европейски интерес, които Електроенергийният систематичен оператор реализира в границите на Регламент 347/2013 за развиване на трансевропейската енергийна инфраструктура. Проектът е от основно значение за реализацията на предпочитания електроенергиен кулоар “Север – Юг ”. Електропроводът е от общосистемно значение за Република България и покачва сигурността на работа на преносната система.
За реализиране на плана е привлечено финансиране от европейския „ Механизъм за свързване на Европа “ в размер на 60 млн. лв.. Новият електропровод ще бъде пуснат в употреба през 2021 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР