София град влезе в червената зона по разпространение на .

...
София град влезе в червената зона по разпространение на .
Коментари Харесай

София влезе в червената COVID зона

София град влезе в алената зона по разпространяване на. Това не е добре. Това разяснява на фейсбук страницата си математика Николай Витанов, който предвижда отрицателно развиване на обстановката в страната.

" Картата на риска по нашата методология също демонстрира начало на отрицателно развиване. Виолетовото пораства. В тези области човек към този момент би трябвало да е по-внимателен. От друга страна, по време на пиковите стойности на предходните две талази, тази карта беше напълно виолетова. Което демонстрира, че ситуацията може и да не е спокойна, само че още не е доста неприятна ", декларира Витанов.

Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си е от алена по-червена. Там различен цвят скоро няма да забележим, предвижда Витанов. Той прецизира, че все още базовото репродуктивно число е 1,118, като обсегът на болестта продължава да се уголемява.

 Снимка: Facebook

Днес има карта на записаните случаи и на смъртността. Виждате какво става в последните дни - броят на записаните случаи съвсем не пораства, а смъртността се усилва много. Изводът е, че може и да сте със признаци и да не се регистрирате като болен, само че математиката ще хване този развой.

 Снимка: Facebook

Математикът демонстрира картата и по възрасти. Той пита: " Да не би делта разновидността да е спрял да нападна младите и се е трансферирал на старите? Не несъмнено. От възрастовата група до 49 години се върнаха със признаци от отмора, тестваха се в къщи, излязоха позитивни и много от тях не се записаха. Но Витанов спипа това развиване в точния момент, нали по този начин. И в този момент виждате и вие, по какъв начин го спипа. Нали се сещате, че като има тези данни, Витанов може да дефинира и какъв брой инфектирани със признаци се крият и не се записват ".

 Снимка: Facebook

Математикът предвижда, че в пика на четвъртата вълна ще се доближи цената от 500 000 регистрирани случая.

 Снимка: Facebook

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР