София. Фотографска изложба Духът на Сурва“, разположена в Северното фоайе

...
София. Фотографска изложба Духът на Сурва“, разположена в Северното фоайе
Коментари Харесай

Кукери изгониха злите сили от парламента

София. Фотографска галерия „ Духът на Сурва “, ситуирана в Северното предверие на Народното събрание, показа колорита и хубостта на фестивала на маскарадните игри “Сурва ”, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ”. Тя бе отрита от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и домакина на фестивала – кметът на Перник Вяра Церовска.
„ Тези 25 фотографии ще ни оказват помощ да осмислим какъв брой е богато нашето културно завещание. Ще осмислим какъв брой сме огромни, какъв брой сме значими и какво може да покажем на модерна Европа в Европредседателството. Надявам се тези кукери да ни оказват помощ да изгоним всички зли сили и тази година да бъде доста сполучлива ”, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.
От своя страна кметът на Перник предложения всички искащи да постят града по време на фестивала и съобщи: „ Радвам се, че даже за момент, през тези картини можете да усетите какъв брой огромна е насладата на тези, които приготвят празника. Колко мощна е традицията, която в най-голяма степен се демонстрира в Перник ”.
Във фотоизложбата „ Духът на Сурва “ са включени 25 фотоси на 14 създатели, а в нейното показване взеха присъединяване и кукери, участници във фестивала. Тя е проведена от Община Перник във връзка ХХVII Международен фестивал на маскарадните игри “Сурва ”, който следва да бъде открит на 26 януари.
Иван ЛАЗАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР