София. Европейският комисар за Съюза на сигурност Джулиан Кинг посети

...
София. Европейският комисар за Съюза на сигурност Джулиан Кинг посети
Коментари Харесай

Европейският комисар за Съюза на сигурност Джулиан Кинг посети Националното PNR звено

София. Европейският комисар за Съюза на сигурност Джулиан Кинг посети Националното звено за приемане и култивиране на резервационни данни на пасажерите в Република България, транспортирани по въздух (Националното PNR звено) в ДАНС, оповестиха от пресцентъра на ДАНС . Председателят на ДАНС Димитър Георгиев и заместник-председателят Николай Ненков показаха на комисар Кинг работата на звеното, което е измежду първите функциониращи PNR звена в Европейския съюз (ЕС).
Звеното бе публично намерено на 8 декември 2017 година с финансовата поддръжка на Европейски Съюз. То е изцяло оборудвано и ресурсно обезпечено и способно да извършва дейно задачите и дилемите си.
По време на визитата си комисар Кинг бе осведомен с постигнатия от България прогрес при използването на Директива (ЕС) 2016/681 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година по отношение на потреблението на резервационни данни на пасажерите за попречване, откриване, следствие и наказателно гонене на терористични закононарушения и тежки закононарушения.
Европейският комисар за Съюза на сигурност приветства значимостта, която Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз отдава на цялостното имплементиране на PNR Директивата предвид на планувания за това краен период – 25 май 2018 година Той акцентира, че това е основен инструмент на Европейски Съюз за противопоставяне на заканите от тероризъм и тежки закононарушения.
Комисар Кинг окуражи чиновниците на ДАНС да споделят своя опит и положителни практики с сътрудниците си от останалите страни-членки на Европейски Съюз, чиито PNR звена са в развой на създаване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР