София - Европейската столица на спорта се включва в международната

...
София - Европейската столица на спорта се включва в международната
Коментари Харесай

Фандъкова: Младите ни хора са доказали любовта си към спорта

" София - Европейската столица на спорта " се включва в интернационалната самодейност на Френското посолство и Френския културен институт за интернационална щафета във връзка 500 дни до началото на Олимпийските игри в Париж през 2024 година Щафетната обиколка с дължина 500 метра започва в парка на НДК тази заран, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“София и младите ни хора са потвърдили любовта си към спорта посредством присъединяване си във всички начинания. Днес още веднъж те са на старта - виждаме повече от 400 възпитаници и младежи, които ще одобряват и ще предадат интернационалната щафета ”, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова преди старта.

“Освен че София е непрекъсната европейска столица на спорта с над 1000 извършени начинания от 2018 година до в този момент, идната година - 2024, столицата ще бъде международна столица на спорта. Ние продължаваме с нашите начинания, с вложенията в спорта, тъй като имаме вяра, че разногласието възпитава. Освен, че е здраве, той дава опция и на младежите за реализация във всички браншове ”, сподели още столичният кмет.

“Благодаря на нашите европейски първенци за това, че се включват в самодейността, по тази причина че дават тласък на младежите. Пожелавам от Олимпийските игри в Париж да се върнат доста български участници, натежали от медали, и ние да ги посрещнем на драго сърце ”, пожела Йорданка Фандъкова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР