София е сред 10-те най-добри градове за предприемачество в последните

...
София е сред 10-те най-добри градове за предприемачество в последните
Коментари Харесай

SSE 2018: България се очертава като стартъп хъб

София е измежду 10-те най-хубави градове за предприемачество в последните години

Фактори като бърз интернет, евтина регистрация на нови компании, ниски налози и дейната работа на капиталовите фондове вършат София привлекателна стартъп дестинация

България, най-бедната страна в Европейски Съюз, се разви като самобитен стартъп хъб и стартира да притегля компании и вложители в разнообразни браншове освен от страната, само че и от района, обявиха уредниците на ревюто  Sofia Startup Expo 2018 (SSE), което ще се организира на 13-14 март в София Тех Парк.

Това се вижда и от профила на участниците в SSE 2018, както и в лекторите и тематиките на конференцията „ Перспективи пред стартъпите в България “. Изложители ще бъдат компании и планове в областта на осведомителните и информационни технологии, енергетиката, енергийната успеваемост, хранителната промишленост, производството, екологията, образните изкуства, артистичният и събитиен мениджмънт и други

София попада измежду 10-те най-хубави градове за предприемачество и пускане на бизнес в света през последните няколко години. Причините са разнообразни, само че най-ключови измежду тях са бързият интернет, евтината регистрация на нови компании, ниските налози и не на последно място – съществуването и дейната работа на капиталовите фондове. Инвеститорите обърнаха взор към страната ни, с цел да вършат бизнес, споделят от SSE 2018.
още по тематиката
Десетки компании от разнообразни браншове към този момент се запазили място на SSE 2018 и ще получат достъп до общностна стратегия и запаси, с цел да осъществят концепциите си. Столицата ни ще събере под един покрив цялата стратъп екосистема – от основателите на технологиите, през иновационните мениджъри до вложителите, с цел да изградят партньорства.

Програма „ Съзидател “ на SSE 2018 дава опция за присъединяване на изложители даже на повърхност от 2 кв.м., а стратегия „ Боец “ е изцяло безвъзмездна. Сред участниците на ревюто ще бъдат стартъпи от България, Македония и Турция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР