София е единственият град в България, който се урбанизира. Населението

...
София е единственият град в България, който се урбанизира. Населението
Коментари Харесай

Брокер за ръста в цените на имотите: Сега е до 3%, до края на годината ще е от 5 до 7%

" София е единственият град в България, който се урбанизира. Населението му пораства с 30-40 000 души годишно. Тези хора би трябвало да живеят някъде. Повечето от тях преценят да останат тук ". Това съобщи Християн Димитров - брокер и съучастник в организация за недвижими парцели, в ефира на предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Според него България е удобна страна за привличане на задгранични капитали и вложения. " Цените на парцелите в София към момента са налични за крайния консуматор - 1400-1500 евро на квадратен метър и хората могат да си го разрешат ", сподели брокерът.

Според Християн Димитров има лек спад в броя на покупко-продажбите с недвижими парцели в последното тримесечие. " Това ще докара до усмиряване на темпа на растежа на цените. Ако преди е бил 15-16 до 17%, в този момент този растеж на цените ще бъде 1-2-3% и на края на годината – 5-6-7, вероятно ", предвижда той. По-малко в този момент се търсят къщите отвън столицата спрямо времето на пандемията от ковид.

България е на 13-о място измежду 56 страни по растеж на цените на парцелите. Изпреварваме Хърватия, Сингапур и Полша и сме директно след Литва, демонстрират последните статистики.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР