*** София. 09.00 ч. Народното събрание ще проведе Пленарно заседание. *** София. От 10.30 часа

...
***
София.
09.00 ч. Народното събрание ще проведе Пленарно заседание.
***
София.
От 10.30 часа
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 1 декември 2022 г.

***

София.

09.00 ч. Народното събрание ще организира Пленарно съвещание.

***

София.

От 10.30 часа в постройката на Министерство на външните работи ще се състои постоянен брифинг за медиите на заместник-министъра на външните работи и представител Костадин Коджабашев.

***

София.

От 10.30 часа в зала " Колегиум " на Министерство на културата националните музеи на България, Сърбия и Република Северна Македония ще подписват съглашения за взаимна активност.

***

София.

От 11:30 ч. в изложба " Средец " на Министерството на културата служебният министърът проф. Велислав Минеков ще даде конференция.

На конференцията ще се разискват настоящи тематики в региона на културата и последващи стъпки на Министерството на културата по планове, стартирани от екипа на министъра.

***

Благоевград.

От 11:00 ч. в Зала № 5 в постройката на общинска администрация - Благоевград ще се организира заключителна конференция за план " Изграждане и благоустрояване на ул. " Листопад " в IV микрорайон ". От 13.30 ч. на ул. " Листопад " ще се състои публична гала за разкриване на обект.

***

Бургас.

От 8.30 до 16.00 часа в лабораторията на PЗИ-Бургас и КАБКИС (Кабинет за анонимно и гратис консултиране и проучване за СПИН) в РЗИ ще се оферират безвъзмездни бързи имунохроматографски проби за доказване на антитела против ХИВ; лекомислен антиген на хепатит В вируса; антитела против хепатит С вируса

***

Бургас.

От 18.00 часа в Дома на писателя проф. Кирил Топалов ще показа в Бургас книгата си " Софийски истории "

***

Бургас.

От 18.00 часа в КЦ " Морско казино " ще бъде показана галерия на художничката Радка Караиванова

***

Бургас.

От 18.00 часа в Държавен куклен спектакъл - Бургас следва премиера на книгата " Приказните хора " - 90 години детски и 70 години Куклен спектакъл в Бургас

***

Бургас.

От 18.30 часа в Република България " П. Яворов " Виктория Бешлийска ще показа новата си книга " Сърце "

***

Бургас.

От 19.30 часа в Клуб " Модерен спектакъл " ще стартира " Маските падат " на МТТ " Валери и другари "

***

Бургас.

От 19.30 часа в центъра на града ще се организира младежко шествие в поддръжка на битката със СПИН и съпричастност към хората, живеещи с ХИВ, и запалване на обичайна огнена панделка - знак на АНТИСПИН акцията. Начален пункт - площад " Тройката ", краен пункт - " Часовника ", до постройката на Община Бургас. Участие ще вземат доброволци на БМЧК, Община Бургас, РЗИ, АСМБ-Бургас и възпитаници.

***

Велико Търново.

От 13:00 часа в парк " Марно поле " ще бъде открита обичайна благотворителна Коледна изложба-базар " Ние можем XVI " с ръкоделия, сувенири и произведения, направени от консуматори на обществени услуги в общината.

***

Велико Търново

От 15:00 ч. в Комплекса от обществени услуги за деца " Вълшебстов " на ул. " Симеон Велики " №3 в кв. " Колю Фичето " ще има празник за 2-годишнината от откриването на услугата.

***

Ловеч.

От 14.00 ч. в залата на Общинския съвет ще се организира конференция в Община Ловеч с представителите на културните институции в града. Темата е културният календар за декември.

***

Смолян.

От 11:30 часа в но №247 в постройката на Община Смолян, адрес гр. Смолян, бул. " България " №12 ще се организира първа конференция и Трудова борса по план " По-близки и по-успешни в Община Смолян ". От 12:30 ч. пред зала 247 ще се организира Трудова борса с присъединяване на работодатели - сътрудници, които ще показват информация за субсидираните свободни работни места, разкрити по плана.

***

Смолян.

Безплатното и анонимно тестване за ХИВ/СПИН е една от самодейностите за пускане на обичайният първи стадий от Националната АНТИСПИН акция в област Смолян. По мотив на Световния ден за битка с заболяването СПИН всеки работен ден от 1 до 9 декември искащите ще могат да се изследват за носителство на ХИВ, хепатит В, С и сифилис, във времето от 10 ч. до 14 ч. в кабинета на Регионалната здравна ревизия.

***

Смолян.

Активисти на Българския юношески червен кръст - Смолян ще проведат осведомителни акции измежду връстниците си. На гимназистите в осем общини, Смолян, Баните, Девин, Доспат, Златоград, Мадан, Рудозем и Чепеларе, ще бъдат предоставени червени лентички, знак на световните старания за въздържане на инфекцията, както и презервативи, и особено тиражирана листовка по отношение на риска от заразяване с ХИВ и методите за предотвратяване.

***

Смолян.

На 30 ноември 2022 година - сряда, от 18.00 часа в зала " Вяра " на Столична библиотека - площад " Славейков " № 4, ще бъде показана книгата: " Протойерей Евстати Янков Евстатиев (1886-1952). Българският отец Йоан Кронщадски ". Отец Евстати Янков е един от най-видните духовници на Българската православна черква през първата половина на ХХ век, който освен в Чепеларе, а и на доста места в страната и чужбина, православните християни към момента помнят и ревниво почитат като праведник и изповедник на светото Православие.

***

Смолян.

От 18:00 часа в зала " Петър Стайков " на Клуба на дейците на културата ще бъде открита Десета обичайната галерия на смолянски художници.

***

Чепеларе.

От 16:00 часа в залата на Община Чепеларе ще се организира работна среща по отношение на готовността на локалната администрация, институциите и туристическия бизнес за идния зимен сезон 2022-2023 година

***

Шумен.

От 9.00 часа в зала 363 на община Шумен ще се състои съвещание на Общинския съвет.

***

Ямбол.

Експерти от Европейската комисия ще посетят Ямбол, с цел да се срещнат с плановете, осъществени от Община Ямбол по Оперативна стратегия " Околна среда 2014 - 2020 ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР