Сочи. Владимир Путин заяви, че по време на преговорите си

...
Сочи. Владимир Путин заяви, че по време на преговорите си
Коментари Харесай

„Российская Газета“: Путин разказа за позицията на Москва за Косово след срещата си с Вучич

Сочи. Владимир Путин съобщи, че по време на договарянията си с президента на Сърбия е била разисквана обстановката към Косово, написа московското издание “Российская газета “ .
В взаимно изказване със сръбския си сътрудник Александър Вучич, направено след тяхната среща той съобщи, че Русия ще поддържа взаимни отстъпки с Косово, в случай че Белград и Прищина стигнат до тях.
Със сигурност ще подкрепим позицията на Сърбия “, добави съветският водач.

Той напомни също, че позицията на Русия във връзка с Косово остава непроменена и се основава на резолюцията на Организация на обединените нации, която дефинира главните правила за спокойно разрешаване на рецесията в района.

" Сред тях са зачитането на суверенитета и териториалната целокупност, както и съответната отбрана на законните ползи на всички етнически групи, които съставляват популацията на района ", изясни президентът.
По-рано при започване на договарянията самият Вучич съобщи, че не е оптимист за постигането на дефинитивно решение, което ще се трансформира в компромис сред Белград и Прищина. Сръбският президент също изрази своята признателност към Русия за непрекъснатата поддръжка на Москва към Белград и за поддържането на териториална целокупност и суверенитет на страната. Той благодари на Путин и за поддръжката на Москва към Сърбия на интернационално равнище.

Превод и редакция: Теодор Пенев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР