Сочи. Руският премиер Дмитрий Медведев пристигна в Сочи, където ще

...
Сочи. Руският премиер Дмитрий Медведев пристигна в Сочи, където ще
Коментари Харесай

ТАСС: Дмитрий Медведев пристигна в Сочи за среща с белоруския си колега

Сочи. Руският министър председател Дмитрий Медведев дойде в Сочи, където ще организира диалози с премиера на Беларус Сергей Румас, предава TACC .

По време на срещата се чака да бъдат разисквани настоящи въпроси на руско-белоруското съдействие и хода на интеграционните процеси в границите на Съюзната страна. Медведев и Румас се договориха за тази среща по време на телефонен диалог на 1 декември. Преговорите на двамата министър председатели ще се проведат в навечерието на срещата на президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко, която също ще бъде отдадена на решаването на казуса с интеграционните въпроси в границите на Съюзната страна.

Предишната среща на двамата министър председатели се състоя на 19 ноември и продължи повече от седем часа и половина. През това време бяха контрактувани най-малко 20 от 31-те пътни карти за задълбочаване на интеграцията. Останалите различия може да бъдат препоръчани за договаряния сред Путин и Лукашенко на 7 декември. Освен това държавните управления на двете страни ще приготвят нови версии на пътните карти за идната среща на Медведев и Румас, като вземат поради постигнатите съглашения на договарянията през ноември.

Белоруският министър председател Румас сподели на кореспонденти, че Москва и Минск имат 16 некоординирани въпроса по всички пътни карти за интеграция. Според Румас той вижда като минимална задача на идните договаряния в Сочи, държавните управления да внесат три или четири въпроса за разглеждане от държавните ръководители, по които не е реализирано единодушие, оптималната задача е да се спогодят по всички въпроси. Той означи също, че пътните карти на Минск и Москва за задълбочаване на интеграцията в границите на Съюзната страна не плануват основаването на никакви наднационални органи.

Беларус и Руската федерация на 8 декември ще отбележат двадесетата годишнина от подписването на съглашението за основаване на Съюзната страна. Лукашенко предложи до тази дата да се одобри стратегия за задълбочаване на интеграцията. Премиерите на двете страни парафираха план на взаимна стратегия за деяние за осъществяване на контракта за Съюзната страна, в този момент страните работят върху окончателното утвърждение на 31 пътни карти. Основните несъгласия на страните в договарянията за интеграция се отнасят до въпросите за цената на съветския газ за Беларус през 2020 година и компенсацията на Минск за загуби вследствие на данъчна маневра в съветския петролен бранш.

В сходство с предходните съглашения на страните, Минск и Москва би трябвало да дефинират механизма за ценообразуване на природния газ за Беларус от 1 януари 2020 година По-рано управлението на Беларус съобщи, че смята за обективна цена за газ, която е равна на цената за стопанските субекти от Смоленска област. Тя съгласно Минск е към 70 $ за хиляда кубически метра. м. В същото време цената на съветския газ за републиката тази година е избрана на 127 $ за хиляда кубически метра.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР