Сочи. Президентът на Судан Омар ал Башир, който е искан

...
Сочи. Президентът на Судан Омар ал Башир, който е искан
Коментари Харесай

AFP: Президентът на Судан е в Сочи, за да иска помощ от Русия срещу САЩ

Сочи. Президентът на Судан Омар ал Башир, който е желан от Международния престъпен съд за реализирането на геноцид и военни закононарушения, е в Сочи, където ще търси помощ от Владимир Путин против Съединени американски щати, предава AFP .
В изявление, по време на първата си аудиенция в Русия в ролята на президент на страната, Башир също акцентира, че желае да ускори връзките сред двете страни в областта на защитата и похвали военната акция на Русия в Сирия.
„ Ние мечтаехме за тази аудиенция от много дълго време “, съобщи суданският президент. „ Благодарни сме на Русия за позицията й на интернационалната сцена, в това число за съветската позиция във връзка с отбраната на Судан. Имаме огромна потребност от отбрана от нападателните дейности на Съединени американски щати “.
Освен това суданският водач изрази задоволството си от извършената по-рано среща с съветския боен министър Сергей Шойгу. „ Наскоро стартирахме стратегия за рационализация на въоръжените ни сили и се разбрахме с министъра на защитата, че Русия ще ни окаже помощ в тази тенденция “, съобщи Башир.
От своя страна Владимир Путин съобщи, че Русия има интерес от интензификация на икономическите връзки сред двете страни, най-много в областта на селското стопанство и енергетиката. „ Има благоприятни условия освен в областта на хидрокарбоните, само че и в енергетиката. Има доста благоприятни условия за съдействие “, акцентира съветският водач.
Визитата на Омар ал Башир се реализира единствено един месец, откакто Съединени американски щати подвигнаха ембаргото си над бедната африканска страна, която бе наложена през 1997 година поради хипотетичен поддръжка на Хартум за ислямистки групировки.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР