Соченият за абсолютен фаворит за спечелването на Световното първенство по

...
Соченият за абсолютен фаворит за спечелването на Световното първенство по
Коментари Харесай

Бразилия победи трудно Коста Рика с два гола в края и оглави групата си

Соченият за безспорен любимец за спечелването на Световното състезание по футбол в Русия тим на Бразилия реализира в петък първата си победа в шампионата, надделявайки над Коста Рика с 2:0.

Успехът обаче пристигна доста мъчно чак в добавеното време, когато първо се разписа Филипе Коутиньо, а след него и разочароващият до този миг Неймар.

През второто полувреме " селесао " получи и дузпа след явна симулация на най-скъпия футболист в света. Благодарение на видео асистента VAR обаче реферът Бьорн Кайперс анулира решението си.

Бразилия доминираше през целия мач, само че по този начин и не успяваше да оползотвори превъзходството си с гол. Сериозна виновност за това имаше Неймар, който пропусна много попложения в срещата. Кариоките заиграха по-опасно в офанзива едвам след влизането на Дъглас Коща през второто полувреме.

В 78-ата минута Неймар получи топка в наказателното поле, задържа я и по-късно демонстративно падна обратно, симулирайки, че е арестуван от бранител. Видеоасистентите обаче се намесиха и алармираха на Кайперс, който изгледа повтаряне и вярно анулира първичното си решение за 11-метров углавен футбол..

В 91-вата минута " селесао " стигна до решителен гол, откакто влезлият като запаса Роберто Фирмино смъкна с глава към Габриел Жезус, който опита да овладее в наказателното поле, само че Коутиньо се намеси и простреля от придвижване Кейлор Навас сред краката.

В 97-ата минута Дългас Коща проби отдясно, след което центрира към Неймар, който засече от три метра на празна врата. След последния съдийски сигнал огромната звезда на бразилците падна на колене на терена и се разплака.

С тази победа Бразилия оглави група Е с 4 точки пред Сърбия с 3, Швейцария с 1 и Коста Рика с 0. В късния мач в петък един против различен излизат сърбите против доминирания от етнически албанци тим на Швейцария.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР