Собственият медиен мониторинг на Министерството на външните работи показва, че

...
Собственият медиен мониторинг на Министерството на външните работи показва, че
Коментари Харесай

Кандидатурата за НАТО подобрява имиджа на Финландия

Собственият медиен мониторинг на Министерството на външните работи демонстрира, че през 2022 година интернационалните вести за Финландия съвсем са се утроили спрямо 2021 година Подобни са резултатите и от интернационалното изследване, като цели 72% от респондентите означават, че са чували вести за Финландия през последната година, а 49% показват кандидатурата за НАТО като новинарско събитие, написа dailyfinland.fi.

Според изследването, през май 2022 година броят на интернет търсенията за Финландия е повишен десетократно в съпоставяне със междинните стойности при започване на годината. Най-голям % от търсенията са били свързани с политическото управление на Финландия и контактите ѝ с Европейски Съюз и НАТО, финландските сили за защита и връзките на Финландия с Турция.

Половината от респондентите, които си спомнят вести за Финландия, показват, че усещането им за страната е станало по-положително, до момента в който единствено 17% от съветските респонденти показват усъвършенстване, а 28% - утежняване на усещането им за Финландия. Мнението за страната се е...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР