Собствениците на между 2000 и 3000 крадени коли всяка година

...
Собствениците на между 2000 и 3000 крадени коли всяка година
Коментари Харесай

Ето това е пълен абсурд! Крадат ти колата, но плащаш още година данък за нея

Собствениците на сред 2000 и 3000 крадени коли всяка година са принудени да заплащат налог за тях. Причината е, че прекратяването на регистрацията на изчезнали возила продължава към година и повече, оповестява " Телеграф ".

Това излиза наяве от заложен въпрос по тематиката от депутата Георги Свиленски до Министерството на финансите. Местният налог за МПС се дефинира съгласно общината, мощността на мотора и възрастта на автомобила и варира от 24 лева до 340 лева
До началото на 2010 година в Закона за локалните налози и такси е имало експлицитен текст, гласящ, че налогът се изисква от водачите до месеца, в който возилото им е било отмъкнато или е било унищожено. След това е призната нова наредба, съгласно която налог не се дължи единствено за возило, чиято регистрация е прекъсната.
" Процедурата по прекратяването лишава приблизително сред шест месеца и една година, тъй като за нея би трябвало да е налице разпореждане за прекъсване на предварителното произвеждане от прокурор ", твърди Георги Свиленски във въпрос към финансовия министър Владислав Горанов. " Редът, методът и периодите за преустановяване на регистрация не са от компетенцията на Министерство на финансите ", дават отговор от ведомството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР