Собствениците на изгорелите тютюневи складове в Пловдив са ясни -

...
Собствениците на изгорелите тютюневи складове в Пловдив са ясни -
Коментари Харесай

Италианци и Винпром Пещера стоят зад изгорелите тютюневи складове в Пловдив

Собствениците на изгорелите тютюневи хранилища в Пловдив са ясни - три от постройките, попадащи в два парцела, са на компания "Р.И.П.А " ООД или по-известни измежду хората като италианските притежатели. Четвъртата постройка, обхваната последна от пламъците, е благосъстоятелност на "Галакси пропърти груп ". Това стана ясно от думите на кмета на Пловдив Иван Тотев на конференция. Градоначалникът обаче отхвърли какъвто и било коментар всъщност за пожара, изпепелил четири от постройките - монументи на културата, до момента в който тече следствието на пличините за пламъците.
Първата компания се съставлява от някогашния почетен консул на Италия в Пловдив Пиетро Луиджи Гиа. Втората пък е благосъстоятелност на "Солатер " ЕООД, а зад компанията стоят създателите на "Винпром Пещера " Антон Желев и Атанас Петров, написа "Клуб Z ", като цитира данни от Търговския указател.
Тотев съобщи, че досега няма подадени планови оферти за градеж на мястото на паметниците на културата.
По думите на кмета нямало заплаха за плановете в Тютюневия град за "Пловдив - Европейска столица на културата 2019 " - те щели да бъдат прегледани и в случай че се реши - финансирани.Междувременно пред постройката на Община Пловдив се организира митинг поради случилото се - следващият митинг. Министърът на културата Вежди Рашидов дойде в града персонално на ревизия. „ Ръководството на Министерството на културата ще излезе с ясна и безапелационна позиция. Моята ясна позиция е, че постройките би трябвало да бъдат възобновени. Веднъж вечно притежателите, когато взимат или стават притежатели на монументи на културата, би трябвало да знаят, че дружно със собствеността носят и отговорности”. Това съобщи министър Рашидов пред радио "Фокус "-Пловдив във връзка пожара, изпепелил вътрешността на четири от петте тютюневи склада в Пловдив. Сградите от Тютюневият град са със статут на монументи на културата. Прокуратурата и полицията проверяват аргументите за пламъците. По думите на министъра, в случай че става дума за тенденциозен палеж, виновникът би трябвало да понесе цялостната суровост на закона. От през днешния ден стартира работа на Инспектората за запазване на културното завещание. По-лано денем обаче шефът на пожарната основен комисар Николай Николов съобщи, че за него по-скоро става дума за неволен палеж.Рашидов съобщи, че всеки притежател на монумент на културата е задължен по закон да се грижи за парцела си и да не го трансформира.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР