Собственици на заведения по морето се обявиха против забраната за

...
Собственици на заведения по морето се обявиха против забраната за
Коментари Харесай

Собственици на заведения по морето против ограничаването на шума

Собственици на заведения по морето се оповестиха срещу възбраната за музика през нощта. " Шумовата безредица и гнет би трябвало да спрат ", закани се още веднъж вицепремиерът Валери Симеонов на среща с туристическия отрасъл във Варна, съобщи bTV.
Проверките за несъразмерен звук ще има и това лято, Законът за отбрана от шума постанова цялостна възбрана за озвучаване навън в курортите сред 23 и 7 часа.
Пълната тишина ще отблъсне младежите, които са към 25% от туристите на Златни пясъци, споделят притежатели на заведения.
Няма да има мерене на децибели, просто заведението би трябвало да бъде напълно затворено, декларира Кирил Киров, който е шеф на хотели и заведения.
Според притежателя на дискотека Вилиян Василев, спре ли се музиката след 23 часа в курортните комплекси и в градовете като Варна и Бургас, ще убие бизнеса, който е съсредоточен напълно съвсем лятото.
„ Ако някой желае цяла нощ да озвучава заведението си и по този метод да притегля клиентела за сметка на почивката на останалите хора в покрайнината, това няма да бъде допуснато”, безапелационен е вицепремиерът Валери Симеонов.
Собственици на нощни клубове към този момент влагат в шумоизолиращи системи.
Промени в закона за здравето плануват надзор още при проектирането и издаването на позволения за прилагане на заведения.
Освен здравните инспекции и общините, тази година в контрола на шума се включват и служители на реда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР