Собственици на питбули насъскват кучетата си срещу беззащитните бездомни животни

...
Собственици на питбули насъскват кучетата си срещу беззащитните бездомни животни
Коментари Харесай

Собственици насъскват питбулите си срещу бездомни животни в Стамболийски, едно е зверски нахапано

Собственици на питбули насъскват кучетата си против беззащитните бездомни животни в Стамболийски. От няколко дни в обществените мрежи се популяризират фотоси на тежкото положение на Борко. Той е взерски нахапан, а лекарите се борят за живота му. С тежка зараза е, разкъсна рана на коремната и гръдната стена. Има подозрения, че е бил прострелян даже.
Прочетете още
Всичките тези гаври с бездомните животни съгласно живеещите в града е поради стопани, които преднамерено употребяват животните си против бездомните такива в града.

TrafficNews се свърза с една от алармиралите за зверството жена. Именно тя описа, че има възможност Борко даже да е прострелян. За него още сподели, че е интрубиран, обиден е и белият дроб.

„ От години имаме такива случаи. Най-редовно намираме нахапани котета, а даже мъртви. Носят се клюки кои са виновниците, само че няма действителни доказателства, тъй като дейностите се случват вечерта. ”

Борко дружно с още няколко бездомни кученца населяват парка в града, където обаче видеонаблюдение няма и няма по какъв начин да се потвърди кой е виновен за нападението. Носят се клюки, че зад част от тези набези стои питбулът на сина на притежателя на прочут ресторант в града.

„ Собственикът е почитан човек, само че синът му постоянно пуска питбула си да нахапва други кучета. Кучето на въпросното момче е нахапало даже пудел на едни мои познати. Никой обаче не пуска тъжби против него, тъй като въпреки всичко татко му е човек с име. ", добавя тя. 

„ Имам възприятието, че сме в Дивия запад и на никого не му пука. Мине, замине някой ден и хоп захапано куче или убити котки. ”, разяснява още тя.

Освен въпросният любим на сина на притежателя на ресторанта има и различен питбул,чийто собственик го насъсква против беззащитните животни в града. Имало е даже случай, в който неговият питбул е нахапал пудел, а по-късно е заплашвал притежателите на нападнатия домакински любим.

Жената споделя и за неин противен случай с друга порода куче, чийто притежател се е държал повече от безсъвестно.

„ Аз имах предходната година случай на притежател с кане корсо, пуснато без каишка и намордник. Помолих мъжа да завърже любимеца си, само че нямаше реакция. Питбулът хукна против мен и кучето, което разхождах, то не беше моето лично. В този миг притежателят го спря. После мина около мен и с подигравка ми сподели: Ааа, еми нищо няма да ти направи. ”

Жената има и очевидци, и снимков материал. Когато е решила да подава тъжба против въпросния притежател, кварталният служител на реда е споделил тя и очевидецът да стоят два месеца, без да излизат отвън града, с цел да може, когато глобят мъжа, да са на място.

„ Септември получавам писмо, на което написа, че първото нарушаване се разминавало единствено с предизвестие. ” След случая притежателят на кане корсото особено е отишъл да каже на дамата: „ Вие подадохте жалбата, нали? Е, и кво, нищо. И да ме бяха глобили, отново щях да си пущам кучето. ”

" Абсолютна безотговорност е тук. Защо нищо не се прави за бездомните животни, за какво не се вършат регистрации на всички любимци, да се постановат санкции за домашно отглеждане? ", пита дамата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР