Собственикът на Zara ще затвори до1200 магазина по целия свят,

...
Собственикът на Zara ще затвори до1200 магазина по целия свят,
Коментари Харесай

Собственикът на ZARA ще затвори до 1200 магазина по целия свят

Собственикът на Zara ще затвори до1200 магазина по целия свят, защото търговецът на облекла се пробва да усили онлайн продажбите по време на хаоса, провокиран от пандемията от Covid-19, написа "Гардиън "
Inditex съобщи, че ще "поеме " сред 1000 и 1200 основно по-малки магазини, като загубите са съсредоточени измежду по-старите магазини от марки, разнообразни от Zara. Другите марки на испанската компания включват Bershka, Pull & Bear и Massimo Dutti.
Очаква се затворените обекти да бъдат съсредоточени в Азия и Европа. 107-те магазина Inditex във Англия е по-малко евентуално да бъдат наранени доста.
Inditex съобщи, че „ броят на личния състав ще остане постоянен “, като на чиновниците оферират други работни места, като изпращане на онлайн покупки.
Общият брой на магазините ще спадне от 7,412 на сред 6 700 и 6 900 след реорганизацията, което ще включва и откриването на 450 нови магазина.
Inditex, един от най-големите търговци на облекла в света, беше мощно обиден по време на пандемията, като продажбите са намалели с 44% до 3,3 милиарда евро (2,9 милиарда евро) сред 1 февруари и 30 април, първото тримесечие на финансовата година.
Компанията регистрира чиста загуба от 409 млн. евро през тримесечието. Почти една четвърт от магазините му останаха затворени до 8 юни.
Въпреки това, растежът на продажбите онлайн се компенсира за някои от слабостите в продажбите, споделиха от Inditex. Онлайн продажбите набъбнаха с 50% на годишна база през тримесечието и бяха с 95% по отношение на април.
Съгласно новия проект на Inditex онлайн продажбите ще съставляват повече от 25% от общите до 2022 година спрямо 14% през финансовата си 2019 година. По-големите магазини ще играят ролята на центрове за разпространяване за онлайн продажби.
Inditex, следен от своя създател Amancio Ortega, възнамерява да похарчи 1 милиарда евро за онлайн предлагането си до 2022 година и още 1,7 милиарда евро в магазините, с цел да им разреши да се интегрират по-добре с уеб страници за по-бързи доставки и следене на продуктите в действително време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР