Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев реши за възроди клуба по

...
Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев реши за възроди клуба по
Коментари Харесай

Гриша Ганчев иска да направи ЦСКА номер 1 при класическата борба

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев реши за възроди клуба по класическа битка на " армейците " и да го направи №1 в България, написа " 24 часа ".

Той пое закъсалия отбор, като неговият наследник Данаил е притежател, а той остава като общоприет спонсор. Президент ще е Методи Пенев, който до неотдавна ръководеше клуба от Перник, само че напусна, откакто станаха различия със международния първенец Иво Ангелов.

Състезатели на ЦСКА към този момент са европейският първенец Едмонд Назарян, който идва от " Бургас " и е единственият с медали от огромни шампионати в този жанр през последните години и Кирил Милов. Той бе и на олимпиадата в Токио. От " Перник " се местят националът Дейвид Димитров и Айк Мнацаканян. В клуба бе картотекиран и египтянинът Тарек Абделслам, само че той евентуално няма да се състезава, откакто стана треньор на националния тим за кадети. В ЦСКА ще се бори и украинецът Семьон Новиков, който към този момент взе български паспорт. Новиков е повторен международен първенец за младежи и европейски първенец за мъже за предходната година. На същото състезание и Едмонд Назарян стана първенец. В момента той обаче има контузия в рамото и би трябвало да се излекува. Новиков се махна от Украйна поради невероятната конкуренция в категорията си. В нея е Жан Беленюк, олимпийски първенец в Токио и втори в Рио. Освен това Беленюк има две международни и три европейски трофеи. " Идеята е всички да са близо до националния тим. Ще упражняват в залата на " Диана ", където могат да бъдат следени от треньорите ", изясни Методи Пенев. Старши треньор на националите стана още веднъж Братан Ценов след 12 години спиране.

Гриша Ганчев постоянно е бил най-запален по класическата битка, която се счита за доста умна. В началото на демокрацията той сътвори " Славия-Литекс ", а по-късно образува и супертим в Перник, който събра един куп точки и има обезпечен бюджет за най-малко една година напред. Освен това Ганчев избави и кариерата на Кубрат Пулев, когато ЦСКА смяташе да закрие боксовия си клуб през 90-те години на предишния век, и Кобрата постоянно му е благодарил за поддръжката.
 Кузманов: Ще поканим ЦСКА на диалози
Кузманов: Ще поканим ЦСКА на диалози

" Няма оживление "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР