Собственикът на свинефермата в свищовското село Българско Сливово съди Българската

...
Собственикът на свинефермата в свищовското село Българско Сливово съди Българската
Коментари Харесай

Свинеферма съди БАБХ заради неизплатено обезщетение от 1 млн. лева

Собственикът на свинефермата в свищовското село Българско Сливово съди Българската организация за сигурност на храните поради размера на изплатеното обезщетение, оповестява БНР.

Припомняме, свинекомплексът беше обиден от африканска чума през август и трябваше да умъртви 18 500 свине.

Според притежателя Лефтер Лефтеров обаче компенсацията, която страната му е изплатила, е с един милион лв. по-малко. По тази причина е завел дело във Великотърновския административен съд против БАБХ.

Лефтеров е на мнение, че по-ниското обезщетение се дължи на погрешно пресмятане на вредите. Той изясни, че оценката не е била направена по пазарна методика, а в наредбата се показва, че стопаните би трябвало да бъдат обезщетени по пазарни цени.

На база на направени оценки на сътрудници и преизчисляване на нашите животни, които сме унищожили, разликата е някъде към един милион лв., пресмята Лефтеров.

Очаква се свинефермата в Българско Сливово да възвърне активността си напролет следващата година. Животни ще бъдат доставени от чужбина.

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че над 9,5 млн. лв. са раздадени на стопани за разчистване и стерилизация на задния двор. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР